måndag 20 februari 2012

Ullenhag är jag förbannat trött på

Det finns en mupp i regeringen som bara kommer med rena dumheter. Senast var det hans påhittade myter, och nu har han dammat av en gammal dum tanke som heter ”nystartzoner”. Mannen heter Erik Ullenhag, och tillhör mina personliga hatobjekt inom politiken. Kan man inte se igenom hans argument, rekommenderas SR och Nyheter på lätt svenska.
Låt oss analysera vad han skriver på denna länk.

Först pratar han om globalisering och viktigheten att vara konkurrenskraftiga globalt. Men då ska vi ställa oss frågan om det är personer med spetskompetens regering tagit hit de senaste åren? De största grupperna har kommit från Somalia, Iran och Irak. Utbildningsnivån är mycket låg och i kombination med den anhöriginvandring man beslutat om blir den knappast högre.
Sedan drar han iväg mot gammal historia, 1600-tal eller så. Snälla Ullenhag – det är 2012 och ”flyktingar” vi snackar om.
Sedan kommer han med statistik. Visst, presentera hur många det är med arbetslösheten bland invandrare i stället för att ge sken av att varenda flyktingbarn och anhöriginvandrad somalier designar styrsystem till raketer.
Ovanpå det drar han på med små konkreta siffror om egenföretagares bakgrund. Det finns en mycket enkel anledning till dessa siffror han presenterar – staten betalar en stor del av lönen till den som anställer en med utländsk bakgrund, och följaktligen är det satt i system att på detta sätt anställa så många som möjligt och blåsa staten på pengar eftersom staten betalar en stor del av deras löner.

Men på slutet falerar det helt. Hans avslut är helt verklighetsfrämmande: ”… att invandrare även i framtiden ska tillföra vårt land nya, spännande produkter och bidra till att hålla vår utrikeshandel på en hög nivå. Kort sagt, svenskt näringsliv behöver fler invandrare.”

Ok, vi förväntar oss nya spetsteknologiska produkter från Tensta, Rinkeby och Rosengård, eller hur och som andra länder ska betala ofantliga summor för att få köpa?
Sanningen är att det finns en begränsad marknad för allt. Den marknaden blir inte större för att man ger fördelar till företagande i olika områden. Det enda det kan leda till är att svenska lokala företag blir utkonkurrerade genom sådana här idiotiska förslag. Detta i synnerhet i områden runt Ullenhags ”nystartzoner” och när det gäller servicetjänster.
Det är inget annat än ren diskriminering eller rasism mot svenskar och svenska företag att ge fördelar till företag och personer av utländsk härkomst fördelar svenskar inte har.

Så var är nu DO? Nävisst, om en invandrare kallar en svensk får ”Jävla svenneidiot.” är det inte diskriminering, men om en svensk kallar en invandrare för ”Jävla invandrare” är det agg mot folkgrupp. Lika inför lagen?

Ullenhag...du kan rimligtvis inte tro på det du skriver. Det är rena lögner det fattar vem som helst utom de som lyssnar på "nyheter på enkel svenska". Men att du skriver något sådant här gör mig rent utsagt förbannad. Någon har utsett dig till minister, med det kommer ett, om än litet, mått av ansvar.

Inga kommentarer: