söndag 5 februari 2012

Strutsen med huvudet i sanden

Men det här börjar bli rent utsagt larvigt. Jag vet inte hur många artiklar som skrivit och i denna stund skrivs om problemen i Malmö. Alla artiklar i pressen går ut på samma sak: an har identifierat ett problem, man intervjuar några personer som är drabbade och sedan kommer man med ett litet uttalande från polisen, eller ibland någon politiker.
Vi pratar alltså om bomber, skottlossningar, mord, olaga vapeninnehav, narkotikasmuggling, bränder, svartklubbar, svartjobb, våldtäkter, usla skolresultat, rån…v.v. fortsätt själv.

Ingen av alla artiklar jag läst i dagspressen vågar ens nämna problemets orsak; en alldeles för stor invandring av personer som har andra värderingsgrunder, på för kort tid och inte integration utan accepterad segregation. Det tror faen att det blir problem.

Johan Kant har en blogg om skolan, och tar upp problemen med skolor i ”berikarområden”, han menar att det är skolorna, lärarna och rektorerna som har misslyckats, och vill se mer resultatuppföljning och utvärdering. Han gör jämförelsen med Volvo och ställer sig frågan om man skulle acceptera en fabrik som levererade produkter varav 25% var defekta. Det är en rätt enkel liknelse, och jag håller inte med om den. Anledningen är att vi pratar om såväl fel grundmaterial, defekta komponenter som ovilja bland de anställda att arbeta. Med det menar jag inte att eleverna på något sätt skulle vara mindre intelligenta än andra, men de saknar totalt motivation för att tillgodogöra sig undervisningen eftersom de inte ser någon mening varken med att spendera sin tid i skolan rent generellt, och vidare ser de inte vinsterna i framtiden med att lära sig något. Visst kan man skylla det på rektorn eller lärarna, men problemen kommer att kvarstå, oavsett hur mycket pengar man allokerar i ”socioekonomiskt stöd”.

Liknelsen är intressant eftersom det man läser i pressen runt alla problem som finns i Malmö, grundar sig på samma antagande som Johan Kant gör, d.v.s. att det är ett isolerat problem, som kan åtgärdas om man har rätt verktyg och viljan. Problemet är beroende av ett antal faktorer, men alla har en gemensam nämnare; man har plockat in för många invandrare, och inte varken kunnat eller velat integrera dem. Och i stället för att inse detta, snackar man om de enskilda problemen och hur de ska lösas. Vad värre är, man tillstår inte det generella problemet, utan står med vida armar som ”solidarisk” och ska ta emot ännu fler invandrare. Pressen, sam sagt, går runt grundproblematiken som en katt runt varm gröt och försöker rapportera nyheter, eftersom man är därtill ”nödd och tvungen”, men givetvis utan att koppla hela problematiken med en felaktigt förd invandrings och integrationspolitik. Politikerna skyller ifrån sig och tillstår ingenting, emedan deras staber jobbar hårt med att hitta på nysvenska ord, för att försöka dölja hela problematiken, och dra i oss att det är isolerade problem som kan lösas med olika inriktade insatser, som givetvis kostar en massa pengar.

Här kommer lite artiklar i ämnet. Är det någon som ens andas att problemen härhör från den invandrings-integrationspolik  som förts och förs?

SvD (Sargat varumärke). Det var väl dagens understatement…snart blir det väl ramaskri när Malmö är rödmarkerat i ghettoappen. Får man föreslå ny marknadsföring av Malmö? Vad sägs om "Kom till Malmö - en pangidé", "Den ena dagen är inte den andra lik, men med lik - Malmö", "Malmö - kom och träffa andra skyttar", "Malmö - varje dag en skottdag."

SvD (Vardagen i våldet), Snyft....

SvD (Krävs mer än polisens insatser). Jäpp, vad sägs om ett stopp för invandring?

SvD (Svartklubbar vanligast i Malmö). Inte mycket till nyhet. Det är varmare vid ekvatorn än på Arktis…

Sydsvenskan. (Svarta och vita Malmö). Javisst, det är klart att det blir en svart marknad för varor och tjänster.

Sydsvenskan (Morden i Malmö). En följetong utan slut med den politik som förs.

Så käre läsare, om du inte hittar en röd tråd mellan den förda invandringspolitiken i Malmö, och de problem man nu har, har jag bara ett råd - bli politiker i något av partierna i sjuklövern. Stoppa ner huvudet i sanden och mumla "berikning", "multikulti", "stor potential", "nybyggare" och annat larv. Reepalu lägger väl av snart - han behöver en ersättare.

Och som Johan Kant har som titel på sitt blogginlägg "Som man bäddar får man ligga". Eller hur Reepalu?

Inga kommentarer: