onsdag 1 februari 2012

Reepalu, världsklass i dumhet


Man fattar inte hur Malmös starke man Illmar Reeplalu egentligen tänker eller menar. För det första är det hans föregångare som socialdemokrater som sett till att områden som Rosengård skapats i första läget, sedan har Reepalu sett till att hålla den som autonoma områden från Sverige, hyllat mångkulturen och dessutom stoppat in fler invandrare i dessa områden, och tagit emot fler än vad kommunen klarat av. Därav Vellinge-problematiken för några år sedan. Nu har alltså stora delar av staden blivit ”ghettofierad” som ett rent resultat av den politik just Reepalu fört. Skottlossningar, mord, bomber, bränder, ren rasism, allehanda problem, taskiga skolresultat och jag vet inte vad, är ett direkt facit av den förda invandringspolitiken.
Man har nyligen allokerat hela GOB-styrkan till Malmö, i ren desperation för att komma till tals med den organiserade brottsligheten. Allt detta är Illmar Reepalus ansvar, han har orsakat problematiken tillsammans med socialdemokraterna i Malmö.

Nu menar han att det är regeringens fel som inte vill höja straffsatserna på olaga vapeninnehav, och skyller på B. Ask.

För det första är lagar just lagar, och de ändrar man inte i en handvändning. Lagar är saker som ska gälla över hela landet och just vapenlagstiftningen har fungerat utmärkt i många år. Man kan inte bara ändra lagar i desperation bara för att Reepalu gjort en gangsterstad av Malmö, och det finns runt 500.000 jägare i landet som har vapen och det fungerar utmärkt utan problem. De kan alltså både hantera vapen, och se till att inget händer, utom kanske någon enstaka ren olycka per år.

För det andra; tror någon att en hårdare lagstiftning skulle ha någon som helst inverkan? Sluta tro. Vi pratar om kriminella personer som olagligen redan skaffat vapnen, antingen för eget skydd eller för att döda när man anser det behövs. De struntar garanterat i svensk lagstiftning redan i första läget. Polisen kan vidare knappast kroppsvisitera varenda kotte i Malmö, eller gå igenom varenda bil. Rent larvigt alltså. Eller tror Reepalu att de kommer att kasta sina vapen i sjön av ren rädsla för ett något hårdare straff? Kanske lämna dem till polisen?

För det tredje är fängelserna redan knökfulla, vanligtvis med ”berikare”. Man har redan snackat om att sänka straffsatserna för narkotikabrott och narkotikasmuggling för att fängelserna inte har plats för alla. Ska det vara så att brottsbalken anpassar strafflagstiftningen efter antalet tillgängliga celler? Och när det är fullt, släpps brottslingarna ut efter 2/3-delar av tiden för ”gott uppförande” som regel. Varför inte halva tiden? Eller 1/3-del, eller tjugondel?
Alltså; om man skärper straffsatserna spelar ingen som helst roll. Det finns inte plats på fängelserna i alla fall, och då nödgas man antingen generellt förkorta strafftiderna för de dömda eller släpper ut de som sitter inne i förtid. Helt verkningslöst alltså.

Sedan spelar det ingen som helst roll att Reepalu springer runt på ställen där mord skett, eller bomber briserat. Han har varit och är ansvarig för situationen som den nu är, ingen annan. Att skylla på att alla från jultomten till justitieministern inte åtgärdar saken, är rent larvigt. Det är frukten han sått, och nu får skörda. Tja, inte ens han, polisens insatser går ju på statsbudgeten, inte kommunens.

Så här står det i artikeln i Sydsvenskan; ”Sveriges lagstiftning är för svag. Regeringen måste göra något åt det. Att gå runt med ett skarpladdat vapen måste vara grovt vapenbrott, enligt Ilmar Reepalu.
 "
Beatrice Ask var här med kungen på besök, sen åker hon hem och ingenting händer.”
Vad säger man? ....världsklass!

1 kommentar:

Robin Shadowes sa...

Skribenten recenserar Repets 18 år vid makten.

http://exilen.forumotion.eu/t551-ilmar-repalu-och-malmo-kommuns-hardsmalta