tisdag 21 februari 2012

Som katten runt het gröt


Idag i SvD på denna länk, kan man läsa att två centerpartister har hittat på massor med sätt att komma till tals med ungdomskriminaliteten. Jag bodde i Bromma i sådär 20 år och då var ungdomskriminalitet inget problem. Det var en del gäng i Blackeberg och kanske runt Hässelby/Vällingby, men inga större problem eller kriminalitet. Lite pundare kunde ju finnas, och det har ju alltid varit ett problem, men de är ganska få.

Men helt plötsligt har det blossat upp kriminella ungdomsgäng i trakten, och centerpartisterna kommer med diverse förslag.
Vad man inte berättar om men som stod i en tidigare artikel i ämnet, är att det handlar om invandrargäng från Tensta, Rinkeby, Husaby, och Hjulsta. Alltstå ”berikarområden”. Det törs man inte berätta utan snackar om stackars ungdomar på fel väg i livet, och att man måste ta i med lite kraftigare tag. Detta är ett citat från DN för några dagar sedan: ”Polisens fokus är riktat mot grupperingar hemmahörande i Tensta, Rinkeby, Kista, Husby och Hjulsta. De är välkända för polisen och sociala myndigheterna och ägnar sig ofta också åt annan kriminalitet – narkotika och olika former av våldsbrott rån, hot, värdetransportrån och utpressning.”

Med detta har jag två stora problem:

För det första; Centerpartiet sitter i regeringen, man har medverkat till den invandringspolitik som förts och förs. Varenda kotte måste väl fatta att den mängden invandrare Sverige tagit emot de senaste åren, och från främmande kulturer, religioner o.s.v. blir ett problem. Kostnaderna ska vi inte prata om, och det vill ni inte prata om.

För det andra: Man har inte ägnat sig åt någon integrationspolitik utan en ren segregationspolitik. Dels har man tillåtit att folk från samma områden, med samma bakgrund, kultur, språk och religion bosätter sig i närheten av varandra. De vill inte och kommer inte integreras.  Vidare har man klumpat ihop dem i de gamla betongghettona från miljonprogrammet, så att man garanterar en total isolation från det svenska samhället, man tillhandahåller tolkar och har hemspråksundervisning.
Att det behövs kraftigt ”socioekonomiskt” stöd till skolorna fattar vem som helst. Resultatet är minst sagt nedslående.

Oss svenskar försöker Ni dra i att det skulle vara berikande. Jo tack, nu har många villor i Bromma blivit just "berikade". Betalar Ni hemförsäkringen eller ens självrisken?

Men det är väl bara ”myter”. Det finns egentligen inga problem och den förda invandrings- och integrationspolitiken leder mot ett framtida Sverige med högteknologiska produkter som kommer vara guld på exportmarknaden i framtiden, eller hur? Ullenhag vill ju proklamera dessa områden för ”nystartområden”, och ge en massa ekonomiska fördelar.
Snart blir det väl straffrabatter för de som kommer från dessa områden. Förresten; det där med att det har blivit en explosion av villainbrott är bara en myt, eller hur Ullenhag? Eller åxå beror det på ”ökad anmälningsbenägenhet”, som i fallet våldtäkter. Rån, skottlossningar och mord har även ökat lavinartat – sannolikt bara lite ökad anmälningsbenägenhet.

Så kära centerpartister i Järfälla; snart blir kanske just Era hem berikade.
Ni måste nu inse det fundamentala problemet som är invandrings och integrationspolitiken Era kollegor på riksplanet för. Det är inte att att gå som katte runt het gröt och saga ”mjau” och hitta på nya och fiffigare menlösa straff som inte biter på dessa personer.

Inga kommentarer: