fredag 10 februari 2012

Halv pudel


 Jaha, Reinfeldt gör en halv pudel i denna artikel. Han menar att han inte alls menat som han sagt, och att det finns ”två parallella diskussioner, de som säger att de inte orkar med sitt jobb och de som säger att de inte vill bli bortpuffade.”.
Men nu verkar det som statsministern inte fattat ett dugg. Det är klart att det finns exempel och olika åsikter om detta, konstigt vore väl annars. Men grundplåten är att vi har ett av världens högsta skattetryck, kass sjukvård, får betala för tandvården, taskiga skolor med underbetalda lärare, inget försvar, en enorm offentlig sektor, poliser som knappt löser ett enda brott när det gäller stölder och inbrott. Samtidigt importerar vi en massa lågutbildade invandrare, och deras släktingar (anhöriginvandring), som tydligen ska vara vår framtid. Förresten får ”anhöriginvandrare” i 65-årsåldern som kommer till detta land mer pengar varje månad än en svensk pensionär som arbetat hela sitt liv i Sverige. Varje ”ensamkommande flyktingbarn”, kostar runt 1.2miljoner varje år.
Kriminaliteten i ”berikarområdena”, är ju ett annat tema.

Ursäkta Reinfeldt, men pensionsålder och pension i form av pengar är en form av försäkring alla medborgare i detta land bidragit till. Man har rätt att gå i pension och kunna försörja sig på den pension man ska ha rätt till. Det ska inte vara några fattigstugor för de som inte orkar jobba efter 65, men bara får en spottstyver i pension för att de valt eller tvingats på grund av sitt arbete att sluta jobba vid 65.

Så vad säger du Reinfeldt? Kanske ska du skriva om denna affisch och köra med i nästa valkampanj. Ändra texten till ”Gärna lite pension men först fin medalj. Regeringen.”. Medaljer kan man ju betala hyra och mat med, eller hur?
Medaljen, kan du göra billigt. Stämpla in texten"Tack för att du betalat skatt i Sverige i många år."


1 kommentar:

Janne sa...

Reinfeldt har (till slut) sett vilken konsekvens den förda politiken får: Varje år kommer flera tiotusentals människor som aldrig kommer att betala skatt - utan istället leva på svenska skattebetalare - till Sverige. De får massor av barn, som inte heller kommer att betala skatt i någon större utsträckning. Andra och tredje generationens invandrare från Afrika och Mellanöstern är i allmänhet minst lika alienerade från det nya europeiska landets samhälle och kultur som första generationens. Till slut tycks detta ha gått upp för Reinfeldt. Men att då byta ståndpunkt och börja förespråka en vettig invadringspolitik är naturligtvis otänkbart. Lösningen blir istället att svenskarna skall jobba ännu mera, så de kan försörja nya horder av invandrare från Afrika och Mellanöstern. Svenskarna förvandlas steg för steg till slavarbetskraft åt den nya adeln, som politikerna - med medieetablissemanget jagande i bakhasorna - importerar. Vi får vara glada så länge inkomsterna åtminstone räcker till mat åt oss
själva också.