onsdag 6 juni 2012

Hur feodalsamhället föll, del 3


Men det är givetvis inte bara Public Service som tillhandahåller nyheter och påverkan. Tidningar är givetvis även viktiga, och man har därför använt sig av presstöd och partipiskor, för att på så sätt garantera att bara den bild man vill skapa kommer medborgarna till livs. Tidningarna har ju som bekant alltid en viss partitillhörighet och måste alltså följa de direktiv för vad som skrivs baserat på vad partiet tycker. Detta har givetvis givit en skenbild av att alla åsikter kommer till tals emedan det i själva verket handlat och att uttrycka de politiskt korrekta åsikterna, och vad som respektive partiledningar vill. Vidare finns det en fantastisk sak som heter ”presstöd”, och många stora tidningar är direkt beroende av detta för att kunna överleva. Alltså har det varit en smal sak att ”med kniven på strupen” på dessa tidningar tala om hur och vad som är politiskt korrekt att skriva. Presstödet som kniv givetvis. Men man undrar då vad det är för dekret som kommer från ovan och är politiskt korrekt. Att några sådana dekret finns eller ens har funnits är givetvis tabu att nämna eller referera till, eftersom de både raserar hela det demokratiska informationsflödet i samhället, och det blir uppenbart att man ägnar sig åt påverkan och ren propaganda. Just därför är det föga förvånande att ”Lilla Saltsjöbadsavtalet” aldrig ägde rum den 21 Mars 1987. De personer som hävdade att de deltog, verkar ha ”tvingats till korset”, och allt är bara en myt. Men om vi tittar på innehållet, och samtidigt hur media agerat de senaste årtiondena finns det direkt slående likheter.
Det lilla som blivit känt från detta möte (eller ”myte”), är detta:
Detta är riktlinjer för ”oberoende” journalister:
  Företrädesvis positivt bedöma och omskriva svenska medborgare av utländsk härkomst, detta särskilt i samband med ungdoms- idrotts- och konstnärlig verksamhet
§  Vid evenemang med inslag av skiftande kulturer, företrädesvis intervjua och visuellt framhålla medverkande av utländsk härkomst
§  Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer."

Funderar vi lite på hur pressen rapporterat om saker sedan 1987, vore det förbaskat märkligt om det inte var riktigt.
En annan viktig faktor är statistik. Vi svenskar har fått lära oss att statistik är fakta, och det går inte att diskutera. I detta land finns nog statistik på allt – utom saker som inte är PK. Låt mig ge tre exempel:

För det första florerade rykten om att det visst var så att zigenare var överrepresenterade i stöldstatistiken. I ett debattprogram satte Jan Guillou en zigensk dam ordentligt ”på pottan” och ett viss generellt ”agg mot folkgrupp” började se dagens ljus bland befolkningen. Ingen statistik fanns att tillgå, och för att döda ”myten” om att zigenare var överrepresenterade, tillsatte SCB en person att utreda detta och presentera relevant statistik. När utredningen var klar för sådär 16 år sedan, visade den dock att zigenare var kraftigt överrepresenterade, och då, och eftersom statistiken inte var PK, hemligstämplades hela rapporten. Givetvis har man inte gjort någon ny undersökning och tagit fram ny statistik sedan dess, utan man har valt en annan väg; den som ens tänker att zigenare stjäl mer än befolkningsgenomsnittet stämplas som rasist, främlingsfientlig, och minsta handling (hur logisk den än är), åtalas med DO som blodhund som ”agg mot folkgrupp”, och saftiga skadestånd utdöms omedelbart, andra till varnagel.

För det andra; Brottsförebyggande Rådet, BRÅ, kom ca 7 sju år sedan med en utredning som visade på en kraftig överrepresentation när det gäller brottslighet, och då i synnerhet sexualrelaterade brott. Utredningen omfattade fem år, och med all logik borde man gjort en ny utredning för ca 2 år sedan. Det ligger ju i sakens natur att följa statistik över tiden för att få en kontinuitet. Men det finns ingen sådan utredning, och även om den finns har den inte publicerats. Resultatet är eller skulle inte bli PK, och därför ska medborgarna bara få känna till statistik som är PK.

För det tredje: Uppfinnandet av nysvenska ord. Man hittar alltså på ord bara för att påverka medborgarna i en viss riktning och använder sedan dessa inom politiken och i media för att påverka medborgarna i den riktning man vill. Jag minns väl när PS för länge sedan, och när detta fenomen var nytt, att börja använda ”invandrare” i stället för ”utlänning” som givetvis då var nedvärderande, och därför hittade man helt enkelt på ”invandrare” för att ge en positiv/neutral bild av de som kom till landet som immigranter. Uppfinnandet av nysvenska ord har accentuerats i takt med att invandringen har ifrågasatts, och ord som ”främlingsfientlig”, ”nybyggare”, ”utanförskap”, ”berikning”, m.fl. påhittade ord har fått se dagens ljus och börjat användas av politiker och media. Detta enbart för att påverka medborgarna i avsedd riktning.
Nu har vi alltså tre fenomen: ren propaganda, direktiv från ovan och nysvenska är delar av det feodala informationssamhället som idag är på väg att rasa. Vaddå rasa, frågar du kanske med en obruten tilltro till media och politiker?

Jo, Internet hade man inte räknat med och dess spridning på gräsrotsnivå eller bland ”bönderna” om man så vill i den feodala strukturen. Bloggar som denna sparkar undan rena lögner och avslöjar vad man håller på med. Det är mycket illa för dem som står högst upp på den feodala pyramiden idag. Informationen som sprids på låg nivå håller på att avslöja dem totalt.

Media sticker givetvis huvudet i sanden som en struts, och raderar alla kommentarer, länkningar eller helt bannar saker som inte är PK. Givetvis försöker man lura läsarna med att det är rasistiska extremister och andra som gör länkningar, eller kommer med kommentarer som bryter mot lagar eller stipulerade regler som man blockerar. Men så är inte alls fallet, man raderar allt som inte är PK. Som jag nämnt tidigare är denna blogg generellt bannad av SvD, givetvis helt utan anledning, motiv eller argument. Sedan kanske två år och på obestämd framtid. Att skriva kommentarer i SvD vet alla som är aktiva på nätet är onödigt, allt kontrolleras och raderas om det man skriver är på minsta sätt inte PK.

Fortsättning följer…

Inga kommentarer: