onsdag 27 juni 2012

Med rent mjöl i påsen


Av någon anledning när jag läste denna artikel  kom jag, helt osökt,  att tänka på en viss etnisk folkgrupp. Vi har alltså en paradox, tar man i med hårdhandskarna blir det ju agg mot folkgrupp, och DO kommer som en blodhund med skadestånd på runt 50KSEK omedelbums. Det är ju så att denna folkgrupp inte vill integrera sig i det svenska samhället, och anser sig ha en högre kultur och stå högre än oss vanliga svenskar. På något sätt, historiskt eller vad det är legaliserar detta att lura svenskar och att stjäla från svenskar, inkluderande butiker. Alltså måste man acceptera denna befolkningsgrupp och därmed erkänna att de har rätt att se ner på oss svenskar. Alternativet är att svensk lag börjar gälla och att man klämmer åt snattare och tjuvar rent generellt, inkluderande denna befolkningsgrupp.

Personligen ser jag det så att en butiksägare som på sannolika skäl (vad det nu är), misstänker någon, oavsett etnisk bakgrund, ska denne givetvis ha rätt att antingen begära att personen tömmer sina fickor och att klädsel som kan innehålla stöldgods går igenom. Det är inget som helst rasistiskt i sig och helt oantastbart som jag ser det. Har personen inget att dölja, precis som när det gäller alla lagar som ska göra intrång på vår personliga identitet på internet, kan man även finna sig i att bli visiterad om misstanke föreligger. Hur många gånger ska vi förledas in i Bodströmsamhället med ”har du bara rent mjöl i påsen”?  Fraser som denna är till för idioter. Men om det ska gälla är det bara för damer med t.ex. stora kjolar att finna sig i att bli kroppsvisiterade av en annan kvinna. Har du bara rent mjöl i påsen…

Så man pratar om tre miljarder. Men vad har regeringen för intresse i dessa pengar? Svaret är; inte ett dyft, det drabbar inte stat, landsting eller kommuner och då, som regel struntar man i det när så är fallet, som när det gäller bostadsinbrott, stölder och andra brott som bekostas antingen av, eller drabbar personer/företag eller försäkringsbolag.

Så varför kommer Ask med detta? All vet att om en butiksägare ens andas eller tänker något rasistiskt, trots att det är ett rent faktum, kommer DO med krav på runt 50KSEK. Utspelet är alltså ett rent spel för galleriet. Eller ska svensk lag börja gälla, och alla är lika inför lagen? I så fall är det ju bara att gratulera till en ny insikt för justitieministern.

Följande är ett citat (ungefär), från min yngste son, som var på besök i ett köpcentrum för några månader sedan; ”Det var några kvinnor med stora kjolar. I varenda butik de gick in i tjöt butikslarmet när de skulle gå ut. När sedan personalen i butikerna försökte ingripa eller ta damerna skrek de att personalen var rasister, och gick till nästa butik.”

Så Beatrice Ask; hur går det med ”rent mjöl i påsen”? En person med sådant borde ju stanna och tillåta kroppsvisitering, eller hur?

Inga kommentarer: