lördag 30 juni 2012

Vem lurar vem?


Vaddå luras (länk DN)? Självklart är detta en konsekvens av den förda invandringspolitiken. Det är gulddagar för flyktingsmugglare att transportera folk till Sverige. Det finns ju hur många ”success stories” som helst. De ”ensamkommande flyktingbarnen” är ju en riktig höjdare.
Tror någon på fullaste allvar att ett barn från Somalia eller Afghanistan, kan färdas flera hundra mil, från en annan världsdel, över dussintalet gränser, för att sedan bara dyka upp i Sverige som ”flykting”. Man kanske bör tillägga att det kostar sådär 100.000kr att bli smugglad till just Sverige, landet som flyter av mjölk och honung för alla som kommer hit.

Sedan var det ju det här med att definiera ”barn”. Personligen tycker jag gränsen går någonstans vid puberteten eller vid lägre ålder för killar. Att påstå att en person som är under 18 år är ett barn är rent larvigt. Sedan har man det enkla problemet att man inte åldersbestämmer de som hävdar att de är under 18 år. Migrationsverket ska helt enkelt tro på migrantens ord och inte ifrågasätta.

Men det tragikomiska i historien är att dessa stackars ”barn” som lyckats komma till det lilla landet i norr som de sannolikt knappt ens hört talas om och heter Sverige, de ”hittar” halva släkten efter det att de fått permanent uppehållstillstånd (PUT), och då är det ”anhöriginvandring” som gäller.

Så vad är förvånande med att bosnier kommer hit? De luras inte alls hit, men det är du lille dumme svenske skattebetalare som luras av politikerna att betala för hela vansinnet.  Det är ju helt enkelt så att varenda asylsökande måste få sin sak prövad, och skulle man få avslag av migrationsverket, kan man överklaga, sedan kan man alltid bli ”papperslös” som ett alternativ. 

Än så länge, men det är en ren tidsfråga, har man inte precis samma rättigheter som svenska medborgare generellt. Eller rent av bättre enligt den senaste kohandeln mellan (mp) och regeringen. Bättre därför att den vård du och jag tvingas betala för, både vi skattsedeln, i patientavgifter eller hos tandläkaren kommer att bli helt gratis. Snart kommer man väl komma med en generell "amnesti" till alla som finns i landet olagligen. 

”Sesam öppna dig”; man är papperslös och vill ha tillgång till svensk sjuk- och tandvård, gratis givetvis. Bättre än vad man erbjuder svenska skattebetalare i realiteten.

Så min fråga är; vem är det som lurar? Inte är det flyktingsmugglarna, de lurar ingen. Däremot svenska politiker som lurar dig på dina skattepengar. Politikerna inom sjuklövern tar inget som helst ansvar själva, utan begär ditt förtroende och din röst 2014, baserat på rena lögner, visioner, drömmar som redan gått i kras, allt dolt under nysvenskt flum som ”utanförskap”, ”socioekonomiskt belastade områden”, ”anhöriginvandring”, ”flyktingbarn”, ”multikulturellt spännande samhälle” och så vidare.

Inga kommentarer: