måndag 11 juni 2012

Solen går upp i väster


SCB har såvitt jag vet inte publicerat en rad om invandring samt kostnader och intäkter. Varken på kort eller lång sikt. Samtidigt har tydligen BRÅ lagt locket på alla typer av utredningar när det gäller kopplingar mellan brott och invandring.

Om pressen rapporterar om något brott vet vi att man gör vad man kan för att dölja gärningspersonernas härkomst om det är så att de har utländska namn eller icke svenskt utseende.
Är det dock svenska gärningsmän tvekar man inte att gå ut med namn så fort man anser det pressetiskt, alltså vanligtvis när personen är dömd i första instans. Det har nu gått så långt att när man nämner bara en ålder, förutsätter man att personen är av icke svensk härkomst.
Men SCB har som sagt inga beräkningar när det gäller invandring eller invandrare. Detta emedan vi ska lyssna på rent svammel om flyktingar och anhöriginvandring. Givetvis ihopkokat med ”tycka synd om”, samt multikulturalismens paradis. Inga siffror redovisas och det enda man kan hitta är på migrationsverkets hemsida där man enkelt kan räkna ut att varje gruppsmugglad muslimsk ankarman (kallas ”ensamkommande flyktingbarn” på nysvenska), kostar minst 1.2 miljoner per år. Den årliga kostnaden för invandringen vet ingen och det har av någon anledning blivit så svårt att räkna ut att SCB inte klarar det. ”Berikningen”, och de fantastiska kulturinfluenserna är enligt politikerna i sjuklövern dock så stora att det är en mycket lönande affär. Detta trots att arbetslösheten snart är uppe i 10% och ungdomsarbetslösheten i 25%.
Men i Norge har man en motsvarighet till SCB som heter SSB, och man skräder inte orden på denna länk.

Så visst är det märkligt att SSB i vårt västra grannland klarar av att ta fram statistik, men inte SCB här? Och visst är det märkligt att man dagligen kan läsa och diverse brott, vanligtvis sexualrelaterade, eller kopplade till ”berikarområden, men BRÅ har ingen som helst statistik eller kopplingar till den sanslösa invandringen? I Norge redovisar man statistiken och överrepresentationen när det gäller etnicitet som man kan läsa här,  men inte i Sverige. Trots att Sverige är god tvåa i världen när det gäller våldtäkter. Men det beror väl på ökad "anmälningsbenägenhet" som det brukar heta. Jag skulle snarare tro att eftersom en drabbad kvinna knappast kan räkna med ett öre i skadestånd, betyder det minskad "anmälningsbenägenhet". Om du vet att du inte får ett öre och ska berätta i detalj hur du blivit våldtagen, vaför dra saken inför domstol?

Nåja, i stället för att erkänna problematiken kan man ju utbilda alla kvinnor i självförsvar. Det är därför lite tragikomiskt, och en nostalgitripp till 70-80-talet när sådant här var inne att kunna läsa i SvD om detta (länk
. Ingen som helst koppling till invandring givetvis. 

Inga kommentarer: