lördag 18 januari 2014

Expressen är främlingsfientliga islamofober


Expressen är den mest islamofobiska tidskriften, som sannolikt vill se alla med islamsk tro utvisade ur landet. Man har vid ett flertal tillfällen baktalat islam och i den senaste av denna serie låter, man en känd krönikör komma till tals där hatuttalanden inte har någon gräns.

Det finns hundratusentals muslimer i landet som bedriver sin religion i samklang med det svenska samhället, förvärvsarbetararbetar och betalar skatt. Dessa kallar Ulf Nilsson för i sin krönika för “farligaste extremisterna finns” i Expressen, vars ansvarige utgivare är Thomas Mattsson. Nilsson menar i sin krönika att det pågår en kamp mellan vårt moderna västerländska samhälle och muslimer generellt, samt att ”finns många aktivister i Sverige” och dessa har kopplingar till ”mördargäng badar i saudiska oljepengar”. Som mål för de muslimska terroristerna, nämner han våra kärnkraftverk.

För att illustrera sitt hat och sin främlingsfientliga inställning till muslimer, skriver Nilsson gällande sin bekantskapskrets om en muslimsk man att denne ”vägrade skaka hand med min fru därför att kvinnan a priori är oren”. Nilsson lider av ren islamofobi, främlingfientlighet, rädsla för andra kulturer och ser ner på islam som religion och de som är muslimer.
Nilsson avslutar med detta uttalande, sannolikt anspelande på en av svärdsverserna i koranen: ”Män som mördar uteslutande för nöjet att se oss lida och blöda måste vi bekämpa med alla till buds stående medel!”.

” Vi behöver inte skicka trupper till Irak (även om jag skulle gilla det).” skriver Nilsson, uppenbarligen tycker han att det är rätt att muslimska grupper gott kan förgöra varandra med självmordsbomber om som de finner bäst - ju färre muslimer ju bättre. Förgör de inte varandra skulle han ”gilla” att skicka svensk trupp i detta värv.

Ok, varför skrev jag nu detta (kursivt)? Nedan en länk till det Ulf Nilsson egentligen skrev och du kan uppenbarligen se att det jag hittat på är ett rent falsarium, men baserat på citat av Nilsson . 

Det är precis denna propagandateknik som Expressens ”grävargrupp” ägnat sig åt för drygt en månad sedan och dessutom olagligen smygfilmat privatpersoner i deras hem, utan deras vetskap och godkännande. Allt detta har man sedan lagt ut tillsammans med falsarier på nätet, även detta utan personernas godkännande. Vad Expressen sedan publicerade fick gälla som sanningar.

Expressen är en riktig skandalblaska, och nu verkar det som man på något paradoxalt sätt försöker släta över de s.k. uthängningar man gjorde för drygt en månad sedan genom att publicera en krönika av Ulf Nilsson som är lite islamkritisk. Här är länken till vad Ulf Nilsson egentligen skrev, jag publicerar den av rent pressetiska skäl. Expressen däremot gav inga källhänvisningar till sina falsarier.

Inga kommentarer: