söndag 12 januari 2014

Sjöstedt i syretältet


Jonas Sjöstedt (v), går alltså till angrepp på SD och vill ta debatten (länk). Grattis, någon ska ju börja. Senast någon tog denna debatt var på hösten 2009, då både Maud Olofsson och Mona Sahlin gick i debatt med Jimmie Åkesson, och upptäckte att deras argument inte höll. Sedan tidigt 2010 var det snack om att Reinfeldt även skulle debattera med Åkesson, med Reinfeldt valde att avstå. Detta med motiveringen att han inte kunde vinna en sådan debatt. Med det menade han att om bara några procent tyckte att Åkesson var bättre hade han förlorat. Visst är det ett uselt sätt att resonera? Om man saknar argument som statsminister gäller det alltså att undvika ämnet. Detta har vi även sett i riksdagen, där alla konkreta frågor från SD, bara svamlats bort och inga direkta svar från något av sjuklöverns partier har levererats.
Invandringspolitiken har blivit någon form av helig ko som inte får ifrågasättas, detta trots att kostnaderna är enorma och de problem som följer i den förda politikens spår likaså.
Vi som ifrågasatt vad som pågår har hängts ut som ”främlingsfientliga” eller ”rasister”, siter har skapats som IRM, och organisationer som expo. Media har fått munkavle och ingen seriös journalistik i detta ämne tillåts. Polisen har belagts med förbud att berätta förövares hudfärg eller annat som kan knytas till invandrare. Sannolikt har detta lett till att förövare går fria på våra gator, då polisen inte fått gå ut med den information de haft.

All kritik mot islam har avfärdats, benämningen ”religion” har fungerat som någon form av paraply, och rena lagbrott som halalslakt, uppmaningar i koranen att mörda alla icke troende, ser man mellan fingrarna med. Muslimers kvinnosyn och HBT likaså.
Listan över dumheter som pågår kan göras mycket längre. Men det mest skrämmande är hotet mot demokratin.


Med detta menar jag kontrollen över media, kontrollen över myndigheter, den information medborgarna får, eller ännu viktigare – den information och de fakta man avsiktligt döljer för medborgarna. Detta är ett rent hot emot demokratin, då medborgarna röstar baserat på den information de får. Internet är idag det enda media som inte kan kontrolleras av politikerna och detta leder och har lett till stor desperation.

Så att nu Sjöstedt efterlyser debatt och demokrati är direkt motsägelsefullt. Han har sedan valet 2010 inte tagit några debatter med SD, eller svarat på några som helst konkreta frågor när det gäller invandringspolitiken. Anledningen är mycket enkel varken han eller hela sjuklövern har haft eller har några svar. Vill man även dra upp vänsterpartiets bakgrund beträffande demokrati och yttrandefrihet är det synnerligen relevant med kopplingar till DDR och andra kommunistiska diktaturstater kallar sig demokratiska. Man har ju t.ex. demokratiska val i Nordkorea, med 99% valdeltagande, och är därmed ett demokratiskt land.

Så Sjöstedt, det hade nog varit klokare att gömma dig i ett hörn och vara tyst. Invandringspolitiken är inte försvarbar; den skadar Sverige och kostar enorma belopp, och de riktiga flyktingarna finns kvar och dör i krigszoner.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Media har fått munkavle och ingen seriös journalistik i detta ämne tillåts."
Av vem då?

Ulmerkotten sa...

Det är en mer spekulativ fråga. Men faktum kvarstår; när såg du senast en artikel som ifrågasatte invandringspolitiken, dess kostnader eller konsekvenser?
Vilka som håller i trådarna vet jag inte, och kan bara gissa. Men arvtagare till de som sammankallade till Lilla Saltsjöbadsavtalet är ett hett tips.

Anonym sa...

Jo, jag håller med om läget i sak. Jag bara invände litet mot den automagiska formuleringen. Tack för en bra text.