torsdag 30 januari 2014

Man blir kräknödig

Men är det någon nyhet att folk lever längre (länk)? Det kan det rimligtvis inte vara för någon, det är en utveckling som funnits i flera hundra år. Det är bara att plotta genomsnittlig dödsålder mot årtal så får man en ständigt stigande kurva.

Men nu har man helt plötsligt insett att så är fallet, och det finns olika förslag från politikerna som antingen går ut på att höja pensionsåldern, utmåla företagen som dåliga på att tillvarata äldre arbetskraft eller snacka om utbildning av äldre. Saken är alltså den att man anser att pensionärerna kostar för mycket. Detta trots larvigt låga pensioner, att AP-fonderna förvaltats av muppar med skyhöga loner men fatalts misslyckats med att förvalta pengarna. Till detta kan man lägga taskig sjukvård, usel äldrevård och alla vårdskandalerna som en följd av privatiseringar. De sistnämnda var kanske inte fel i sig, men man betalar vad man får för och ju fler som vill ha del av en kaka ju mindre blir varje del. Lidande blir de i slutändan, som arbetat ett helt liv för att bygga upp välfärden i detta land, emedan vårdbolag ska redovisa stigande vinster och politikerna vill ha lägre kostnader för pensioner och pensionärer.

De som har jobbat ett helt liv i detta land, antingen genom att ta hand om barn eller förvärvsarbetat för att försörja barn och betalat skatt har tecknat en försäkring med staten och kommunerna. Denna försäkring ska gälla och politikerna har ingen som helst rätt att sänka pensioner för att man försnillat pengar i fonder, höja pensionsåldern, snacka om att ”fler äldre måste jobba”, eller avser spendera skattepengar t.ex. på den vansinniga invandringspolitiken.

Där jag jobbar har jag sett ett antal överkvalificerade personer över 50, tvingats utföra rena skitarbeten från arbetsförmedlingen som ”praktikanter”. Givetvis med hot om utebliven monetär ersättning från arbetsförmedlingen. Moderaterna snackar tydligen om att äldre ska studera, och socialdemokraterna om arbetsmiljön. Bägge förslagen är rent löjeväckande och ett hån mot äldre i detta land.

De som arbetat ett helt liv i detta land eller kanske varit hemmafruar och tagit hem om barn är de som byggt upp detta land. De har en rätt till en pension de klarar sig på och att gå i pension vid 65 års ålder. Allt annat är att klassa som försäkringsbedrägeri då personerna i fråga betalat skatt hela sina liv baserat på dessa förutsättningar.

Varje s.k. ensamkommande flyktingbarn som kommer till detta land kostar skattebetalarna minst 1.2 miljoner per år. Är det vad pensionen och vården av de som byggt upp detta land får kosta per pensionär? Inte ens de som med västvärldens mest öppna regler för att klassas som flykting och klarar att definieras som detta, finns det otal personer och deras barn som olagligen vistas i landet. De kallas för "papperslösa" men är definitionsmässigt illegal immigranter som ska utvisas vid påträffande enligt lagen. De har rätt till gratis sjukvård, tandvård och läkemedel. Har de som byggt upp detta land allt detta gratis?

Inga kommentarer: