lördag 17 januari 2015

Är jorden platt?

Jag har funderat en del på problematiken med muslimska terrorister. Det är ju lite klurigt eftersom man helt riktigt inte kan ha kollektiv skuld. Oskyldiga muslimer och som är sekulariserade ska givetvis inte bära någon som helst skuldbörda för att det finns extrema terroridioter som brukar våld inom samma religion. Men samtidigt drabbas ju hela västerlandet av hårdare kontroller, mer dataintrång, övervakningskameror, och begränsning av den personliga integriteten för att det finns några få idioter.
Den röda tråden är givetvis islam och ju mer rättrogen muslim ju större risk för terrorister. Det verkar finnas ett ganska linjärt förhållande mellan muslimska dumheter och integrationsproblem. I det mest extrema fallet har vi alltså rena terrorister vilket utgör en mycket liten klick av alla muslimer. Men även vid lägre nivåer har man uppenbara anpassningssvårigheter och exemplen är många. Men grundplåten är att det finns ingen anledning att acceptera dumheter bara för att det står i koranen, en imam säger det eller att en krigisk tomte i arabvärlden för 1300-år sedan ansåg något. Det som inte är motiverbart eller försvarbart är helt enkelt fel, baserat antingen på det samhälle Sverige är, vår kultur eller den kunskapsnivå vi har idag. Det ska inte gå att gömma sig bakom dumheter genom att kalla det för religion. Det är inget argument.
Lik förbaskat förväntas vi acceptera att det finns de som tror på islam och ska acceptera massor med dumheter även om de strider mot lagen. Halalslakt är ett bra exempel, och man låter alltså stora djur förblöda i flera minuter i dödsångest för att Muhammed tydligen skrivit att man ska slakta djur så. Uppenbarligen ett brott som är definierat som djurplågeri. En ren dumhet som är förbjuden i lagen och borde bestraffas. Muslimsk kvinnosyn likaså. Enligt min bok ska vi ha jämlikhet i detta land. Kvinnor är inte värda mindre än män.
Men var är ni nu alla kvinnosakskämpar, som kräver kvoteringar till bolagsstyrelser, föräldraledighet och annat? Heter det religion dyker ni uppenbarligen och det är ok att tillrättavisa kvinnor (bli slagna), ha segregation, och att muslimska män kan bestämma hur de ska klä sig. Eller var är de militanta djurrättsnissarna när det handlar om att långsamt plåga ihjäl djur? Snacka om dubbelmoral.
Men åter till problemställningen; saker som inte stämmer in i svenska samhället kan inte motiveras med hänvisning till islam, eller vilken annan religion som helst. Vi måste basera vårt handlande på ren logik, erfarenhet och vetenskap. Saker som inte kan motiveras eller bevisas ska inte accepteras, i synnerhet om man hänvisar till en bok skriven för 1300 år sedan eller vad en tolkare av denna bok anser.
Bara ordet ”tro” bevisar att det inte handlar om att veta, utan att bara tro. Om man tror att jorden är platt må man väl göra det, men det betyder inte att man har rätt för att man kan hänvisa till någon gammal skrift från 1500-talet då man trodde så. Det betyder inte heller att den som tror att jorden är platt ska bli accepterad för sin tro, eller ha någon som helst rätt till särbehandling för sin tro.
Så hur skulle vi reagera om någon eller några aggressivt försvarade att jorden är platt och vägrade att acceptera att den är rund med hänvisning till en gammal skrift och sin ”tro”? Det är precis den problemställning vi har med islam och koranen. Det har nu gått så långt att den som ironiserar och gör skämtteckningar om knäppgökarna som tror att jorden är platt, blir mördad.
Nej, det finns inget som heter kollektiv skuld. Men det finns en kärna på denna pudel; islam.

4 kommentarer:

Anonym sa...

En sann muslim ska, enligt sharia, leva precis som Muhammed levde.
Vad hade Muhammed för mobilabonemang? Comviq Kompis?
Vad körde Muhammed för bil? BMW?
Muhammed hade väl ingen AK47, för den fanns ju inte före 1947.
Om man inte lever som Muhammed, vad händer då enligt sharia?

Anonym sa...

Till skillnad från katoliker, kristna, buddhister, taoister och fan och hans mormor så envisas muslimer med att ständigt gnugga in sin religion i ditt ansikte.

Du får aldrig vara ifred utan skall alltid tvingas förhålla dig till muslimens anspråk, det är halalslakt, slöja till polisuniform, särskilda badtider, särskilda klädkrav inom vården, osv, osv, mm, mm.......och de är ändå aldrig nöjda. Islam är invasivt.

Tvi vale. Låt mig vara ifred.

Anonym sa...

Tack Staufener!
Vad du skrev är den verkliga pudels kärna!

Sen till ni anonyma: ni har så rätt så rätt.
Har frågat redan några år sedan, är inte de moderna sakerna jävulens påhitt och de muslimer som använder dem åker de inte raka vägen till helvetet?
Är så trött så trött. Om inte är intresserad låter jag bli. gör ingen sak av det, speciellt om inte sett. Intresserar mig överhuvudtaget inte.

Ulmerkotten sa...

Tack för kommentarerna!

Vet inte vad Muhammed körde för bil, men han skrev ju i alla fall att kvinnor inte får köra bil, som det står i saudisk lag.

Saken med religioner är det intressanta. När man skrev att alla skulle ha rätt att ha sin religion fanns det inte militant muslimer. Regeln skrevs sannolikt eftersom man ville hindra den ena religionen att ge sig på den andra och religioner generellt var fredliga.

Nu är saken en helt annan och fundamental islamism är varken fredlig eller kompatibel med något västerländskt samhälle. Men man använder religionen samt en massa knäppgökar som redskap för att vinna eller få makt.

Det är dags att ta av sig silkesvantarna för att dumheter kallas religion. Kan det inte motiveras eller strider mot våra värderingar eller lag är det bara att förbjuda.