måndag 26 januari 2015

Bambi på hal is

Verkligheten eller vår historia kan skrämma vissa. I detta fallet en minister som inte visste att vi hade ren rasism här i landet och att våra raslagar var mer långtgående än de tyska när Hitler var i farten.
Man tvångssteriliserade och försökte tappert få ett renrasigt ariskt folk. Sterilisering för de som inte skulle kunna föröka sig gällde i stället för koncentrationsläger. Makarna Myrdals ideal om det perfekta samhället med ariska kärnfamiljen och allt under demokrati givetvis. Så nu hittar man några skallar som är från tiden innan Herman Lundborg drev rasbiologiska institutet i Uppsala. Nu kan man se en skrämd Bambi (Alice Bah-Kuhnke) (länk DN), som inte känner till ett dyft om vårt lands rent rasistiska historia, och uttalar; ”att det inte ryms i svenskarnas självbild”.
Jodå Bambi, det är en del av vår historia. Vi kan antingen lära av den eller försöka dölja den för våra barn så att de inte lär sig av våra och våra förfäders misstag och dumheter. Precis som barnen i Tyskland ska känna till nazism och koncentrationsläger. Att förneka något är bara dumt och fel.
 
En gång i tiden var jorden platt. Att förneka att man då trodde så är att förneka sin egen historia och det enkla faktum att mänskligheten går framåt. Det är alltså vår plikt att berätta att det fanns ren rasism som när det begav sig för ca 100 år sedan betraktades som ren vetenskap och fakta. Steriliseringslagen gällde i detta land så sent som till 1975. På samma sätt bör man alltså betrakta det som idag presenteras som rena fakta och försöka med så logiskt tänkande som möjligt och dra sina egna slutsatser och bilda sina egna åsikter.

Människor förr i tiden var inte dummare än vi är idag, det är bara vad man kan tro om man ringaktar. Givetvis hade de mindre information men de var definitivt inte mindre intelligenta än vi. Det intressanta är dock hur vi selekterar den information vi får och av vilka för att skapa våra egna åsikter.
Här sticker religioner ut som ett riktigt fördummande typexempel. Tro på en Gud som ingen kan bevisa finns i kombination med hänvisningar till gamla skrifter. Det är väl en sak om man uppdaterat skrifterna eller ar religiösa förankringar i nutiden. Men bottennappet tas av islam med oförklarbara knäppigheter skrivna på 600-talet. Är det vidare så att muslimer hamnar ”mot väggen” ska de konsultera sin imam, men hur man än vänder på det är det ej motiverbart, och all logik uteblir. Ovanpå detta kräver man olika idiotiska särbehandlingar, att man ska respektera deras religion eller acceptera rena dumheter.

Men härkommer en nyhet för Bambi eftersom hon sitter i en regering som ser Saudi som någon form av handelspartner (länk). Grattis Bambi!

 

Inga kommentarer: