fredag 2 januari 2015

Duger Stockholms Slott för flyktingar?

Cirkusen fortsätter…de s.k. flyktingarna i Östersund ställer givetvis krav på boende, klimat och att få bo i en större stad. Man har sannolikt rätt till halalslaktad mat, och serveras inget griskött. Det skulle inte förvåna mig om det snart kommer krav att man måste ha viss närhet till en moské och sin imam. Länk DN.

Kanske är jag naiv. Jag trodde att en flykting var tacksam för all hjälp, utan att ställa krav. Eller är det idag så att flyktingar i riktiga flyktingläger klagar på isolering, temperaturen i tälten, kräver luftkonditionering, har åsikter om maten och annat? Om sedan tälten är dragiga eller det är något annat som inte passar startar man en protestaktion. Fungerar det så bland de flyktingar som flytt desperat från sina bostäder och för sina liv? Om man inte är ”anhöriginvandrare” förstås vilket innebär att man har lyckats smuggla hit ett ankare som sedan efter PUT hittar halva släkten och de kommer hit som just anhöriginvandare. Snacka om Muhammed och berget – en person kommer hitsmugglad, men i stället för att skicka hem denne person som illegal immigrant, får han uppehållstillstånd, vilket legaliserar att halva släkten kommer hit.

Vad som nu kommer att hända i Grytan är två saker: För det första kommer ansvarig minister kontakta generaldirektören för migrationsverket med ordern att detta har kommit till allmänhetens kännedom och i pressen – det stinker illa och du (som generaldirektör), måste dölja sådant här.

För det andra kommer generaldirektören ge direkta order att först ge alla PUT omedelbart, det öppnar upp en massa dörrar, men sedan var det problemet med förläggningen. Norrland? Näe, för kallt. Östersund, näe – det är ju ingen storstad och det kan vara kallt på vintern och halt för den 75-årige man Isan Hydr man har i sällskapet.

Men efter lite letande hittar generaldirektören för migrationsverket det bästa boendet för dessa stackars flyktingar. Drygt 500 rum, centralt och i Sveriges största stad - Stockholms slott. Kungafamiljen bor ju på Drottningholm och Viktoria på Haga. Man kan kanske till och med fixa högvakt för de stackars flyktingarna och kanske bygga en minaret där det gamla tornet Tre Kronor en gång stod för att på så sätt hylla det multikulturella samhälle man skrivit in i grundlagen att vi är idag.
Skulle inte Stockholms slott duga år dessa ”flyktingar”, kan man ju prova med Grand Hotel.

Inga kommentarer: