tisdag 13 januari 2015

Trött på trams

Kan vi sluta tramsa med islam? Björn Söder skrev att ”Fredens religion” visar sitt rätta ansikte, och Veronica Palm tycker alltså att det är silkesvantar som gäller och ger sig på Söder.
Det är ett förbannat trams rent utsagt. Det är väl helt uppenbart för alla att islam är en direkt militant religion som inte drar sig för något. Vi har i tiotals år sett själmordsbombare, WTC, terroristattacker och nu senast vansinnesdådet i Paris. Det finns ett otal mer eller mindre militanta rörelser (välj själv det finns massor), som utför rena terroristattacker under islams flagga, eller kanske skär halsen av hjälparbetare för att det inte funkade med utpressning, eller säljer små flickor efter att man avrättat några och tvingat resten att konvertera till islam.
Hur kan man undvika att se allt detta och inte heller se pudelns kärna? Det råder väl inget som helst tvivel om att det finns massor med muslimer som är helt fredliga och lever med oss, arbetar och drar sitt strå till stacken i form av Sverige. Men problemet ligger i två saker; för det första är att graden av muslim eller islamtroende står i direkt omvänd proportion till både anpassningsbarheten till ett västerländskt samhälle. För det andra risken för att bli ren terrorist, och man kan alltså läsa i tidningarna att två ”svenskar” tagit ner skylten när de stridit för IS. Jag läste att kanske 2-300 hundra ”svenskar” åkt till IS eller liknande organisationer.
Det kan i varje sunt tänkande människas huvud knappast råda något tvivel om att islam är en militant religion. Det är grundpelaren vilket inte innebär att alla muslimer är terrorister eller ens vill skada samhället eller de som t.ex. anser att tryckfrihet/yttrandefrihet är en ren demokratisk grundval samhället ska stå på.
Men nu kan man ju tycka att om terrororganisationerna som förstör rent generellt för muslimer, och att om dessa har en felaktig tolkning av koranen, borde ju de muslimska länder som finns skicka militär och på alla sätt bekämpa dessa organisationer som t.ex. al-Shabaab, al-Qaida, Boko Haram eller IS. Detta då de i så fall förstör för världens muslimer. Men icke så, man beklagar lite mjäkigt terrordåd om man ens uttalar sig, och det konkreta handlandet lyser med sin uppenbara frånvaro. Var är Saudiska specialstyrkorna? Var är den Egyptiska armén, o.s.v.? Snacka går ju alltid, men att göra något konkret vilket uppenbarligen skulle ligga i deras intresse om de verkligen menade allvar, sker uppenbarligen inte.
Så kan personer som Veronica Palm sluta tramsa? Vad säger några årtiondens historia? Hur mycket av vår personliga integritet med övervakning, insyn i alla mail, på alla webbsidor, mobilsamtal, SMS, register, samkörning av databaser, övervakningskameror, problem på flygplatser och annat ska vi tolerera för att vi har ”rent mjöl i påsen”? Islam är ingen fredlig religion, eller rättare sagt det finns en del av de som kallar sig muslimer som helt enligt koranen avser döda så många otrogna de kan. Visst, det är en mycket liten del, men den räcker och blir över. Uppenbarligen även i västvärlden.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett stort problem för dem som vill framställa sig som moderata muslimer är att de aldrig någonsin kan dänga Koranen i skallen på extremisterna. Och vi kan också notera att väldigt lite av kritik kommer från muslimska länder när det skjuts i västvärlden.

Det är nämligen tvärtom, extremisterna kan alltid dänga Koranen i skallen på de veka, moderata muslimerna eftersom extremisterna har rätt.

Läs Koranen, det är sida upp och sida ner med otrogna som skall straffas. Extremisterna har faktiskt helt enkelt rätt om Koranen skall vara rättesnöret. Tyvärr.

Ulmerkotten sa...

Jäpp, man borde med lagboken kunna förbjuda koranen. Den uppmanar i klartext till brott samt innehåller en massa dumheter.

Ett alternativ är ju att kräva att den censureras. Passar inte det är borde hela koranen förbjudas.

Skulle jag uppmana till mord på denna blog är det olagligt - men när koranen uppmanar till mord är och det står att en god muslim ska döda så manga otrogna som möjligt och kommer till himlen om han/hon dör i processen. Det är lagligt, eller rättare sagt politikerna ser mellan fingrarna med detta lagbrott.

Anonym sa...

En fråga som alltid skall ställas till islamofiler är om de har läst Koranen. Sannolikt är det väldigt få som har ens bläddrat i den och har de läst i den och ÄNDÅ envisas med att försvara islam så är en förklaring verkligen på sin plats.

Som islamofob har jag i min ägo naturligtvis en Koran och även om jag inte har läst den (samma tjötiga dravel som i vissa delar av Bibeln så man orkar inte så mycket) så räcker det väldigt långt med att bara slumpmässigt slå upp vilka sidor som helst. "Otrogen" och "straff" återfinns i princip på varje uppslag.

Tanken på vad dessa texter kan ställa till med i skallen hos en ordinärt begåvad muslim är inte upplyftande.

Det finns skäl till att inte ett enda land i världen uppskattar muslimsk invandring, de har inte utgjort ett positivt inslag någonstans.