måndag 5 januari 2015

Desperata flyktingar?

Jag hittade en märklig PK-betonad grej på Fria Tider, som jag tycker behöver uppmärksammas. Det är de som bussades från Malmö till Grytan utanför Östersund. Det är alltså desperata flyktingar, som man kör till en förläggning. När det började uppdagas för dem att det inte skulle till önskat paradis kan man bara gissa vad ett gäng tonårskillar yttrade och sa till busschauffören, i synnerhet som resan var längre än de trodde. Väl framkomna sprack hela bubblan och de stackars flyktingarna ruttnade ur totalt och ockuperade bussen samt snodde chaufförens dator. Chauffören fick som en följd av detta spendera en dag till i området, och hans körschema och planer behövdes givetvis ändras. Vad som yttrats mellan de stackars flyktingarna och chauffören vet bara de inblandade. Men chauffören hade tydligen viktiga filer på den stulna datorn.

Mot den bakgrunden kan man alltså ganska lätt gissa vad chauffören tyckte om dessa ”kunder”, i synnerhet som han bara handlade enligt sina instruktioner. Speciellt upplyftande måste det vara att polisen inte ens bekymrade sig om datorn. Det hade väl inte varit något större problem att gå igenom de stackars flyktingarnas packningar och rum för att hitta den. Om inte annat för att göra en ren markering att vi inte tolererar stölder. Signalen att man inte rör ett finger när en dator blir stulen, talar ju om ribban här i Sverige.

Så efter några dagar, vad säger busschauffören?" – Det var inga problem alls, det var jättegoa killar. De var trevliga och vi pratade en del under resan, säger han till
ltz.se. Tidigare har busschaufförens kritiska Facebookinlägg tagits bort och många frågar sig nu om han utsatts för påtryckningar för att inte yttra sig för kritiskt om sina upplevelser. När Fria Tider ringde upp busschauffören i fredags var han inte särskilt pigg på att prata.Länk Fria Tider.
 
Nu har jag fyra frågor;

  • Vad är sannolikheten för att någon politiker eller höjdare på Migrationsverket ringt den ansvarige på bussbolaget och bett honom/henne tysta sin chaufför?

  • Vad är sannolikheten att någon politiker eller höjdare på Migrationsverket ringt polisen och bett dem lägga ner utredningen om den stulna datorn?

  • Man kan läsa att flyktingarna filmade med ”sina iPhones”, samt även se på bilder och filmer att flyktingarna har sådana. Är det så att vi skattebetalare betalar nya IPhones till alla som kommer hit och påstår att de är asylsökande? Om så är fallet vem eller vilka betalar räkningarna för telefonerna och abonnemangen?

  • Varför tar en tidning bort en tidigare publicerad video? Här är en symtomatisk bild från Avipixlat, men av någon oförklarlig anledning har Östersundsposten tagit bort videon.  Killen till höger på bilden, (när videon funkade), spelade in intervjun men sin iPhone….1 kommentar:

Anonym sa...

De här godbitarna har befunnit sig i Europa ett tag och har således fullt fungerande telefoner och en del rätt dyra märkesjackor.
Sen får man ha i åtanke att tusenlapparna börjar strömma till dem rätt snart efter deras ankomst så att efter några veckor handla på sig dyra kapitalvaror är ingen match, svenne betalar.

De här godbitarna är typexempel på asylturister som borde hålls i slutna förläggningar tills dess man hunnit kolla fingeravtryck och om de har landat i ett annat EU land först. Har de det så skall bussen gå dit inte till svenska förläggningar.