lördag 3 januari 2015

När blev islam en folkras?

Ok, rasism är förhatligt och förbjudet i lag. Inte konstigt alls.
 
Men att få kritisera åsikter och även religioner är en mänsklig frihet. Det finns inget som säger att man ska acceptera åsikter eller religioner när man anser att dessa är felaktiga eller innehåller felaktiga saker. Det handlar om yttrandefrihet och tryckfrihet, inget annat. Har man inte rätt att uttrycka sina åsikter om saker man anser är fel har vi inget demokratiskt samhälle längre. Det gäller politiska partier, åsikter och religioner. Det är inte konstigt alls, och ett samhälle vars politiker inte accepterar kritik eller är villiga att diskutera vad de förespråkar, är de för en diktatur.

På samma sätt gäller detta tänkande religioner. Det ska alltså inte gå att skydda sig bakom att det är en religion för att legalisera dumheter eller vägra ta debatter. Lika lite som det är legalt att hänvisa till någon gammal politisk skrift att gömma sig bakom. Mao Tse-Tung skrev ju sin ”Lilla Röda” och med den i handen begicks massor av brott och med kommunismen som lära. Vi kan alltså diskutera och kritisera kommunismen som sådan och Maos Lilla Röda utan problem, det är fullt legalt.

Ovanpå detta har vi ”agg mot folkgrupp”. Det är enligt mitt tycke något relativt vagt och subjektivt. Vad är ”agg” och hur definierar man en ”folkgrupp”? Så om man nu framför negativ kritik mot islam, betyder det att det är agg mot de som är muslimer? Om man kritiserar t.ex. folkpartisternas partiprogram, betyder det att man känner agg mot alla folkpartister? Folkpartister är ju en minoritet, men kan ses som en del av befolkningen. Är man då folkpartistofob?
En annan aspekt på det hela är att definiera ”folkgrupp”. Är det brunögda, personer över 1.92, med skonummer större än 44, yngre än 14 år, eller blonda? Här inträffar något mycket märkligt rent juridiskt, det är alltså ”agg mot folkgrupp” att säga något negativt av de runt 500.000 som har utländskt påbrå, eller att ens kalla dem för utlänningar, vilket numera blivit ett skällsord. Det är däremot fullt legitimt att kalla svenska kvinnor för ”svennehora”, eftersom det finns kanske runt 4 miljoner kvinnor med svenskt påbrå. Det vore intressant att veta exakt var gränsen går rent procentuellt, så man kan veta var gränsen går mellan ”Jävla Svenne” (legalt), respektive ”Jävla utlänning” (illegalt).

Men åter till islam, eftersom det är en tro på samma sätt som en tro på en politik, men skyddas av någon form av skydd för att den just kallas religion. Som sådan, ska en rad rena idiotier bara accepteras och må ej ifrågasättas om man inte vill bli smickrad med att vara ”islamofob”.

Jag kallar det smicker eftersom det handlar om att inte blint acceptera rena dumheter som inte hör hemma i ett modernt västerländskt samhälle bara för att man står under något skyddande paraply som kallas religion. För det första innebär suffixet ”fob” obefogad eller överdriven rädsla för något. I mitt fall anser jag inte att det handlar om obefogad sådan, de rena dumheter som gömmer sig bakom islam, samt rena terrordåd i massor med mera, anser jag att man inte kan klassa obefogade eller överdrivna.
Men mot den bakgrunden är det givetvis inte accepterbart att hota eller förolämpa. Däremot att konstruktivt kritisera eller ifrågasätta tillhör en demokratis fundament, och man kan kritisera kristendom, det folkpartistiska partiprogrammet, politiska uttalanden och islam.
När det gäller islam anser jag det inte vara någon form av ”fob”. Vi och hela västvärlden har ett allvarligt problem och konflikter eftersom islam inte är kompatibelt beträffande t.ex. kvinnosyn, matvanor, halal, segregerad undervisning och mycket annat, och ett västerländskt land 2015. Det är egentligen inte alls konstigt eftersom koranen är skriven på 600-talet i arabvärlden. Den som tror att denna skrift ska gälla 2015 i Sverige utan uppdateringar må gärna kalla mig för islamofob. Som sagt, jag skulle ta det som rent smicker. Minns du förresten att Boko Haram kidnappade några hundra småflickor ur en skola, eller har du sett hur IS skär halsen av hjälparbetare, eller minns kanske några självmordsbombare? Allt detta har ju skett i islams namn. Men att bli förbannad på nätet och kritisera islam är tydligen kritiserbart som ”islamofobi, alltså överdriven rädsla för islam. Så låt mig sluta med denna del av en skärmdump från dagens DN:
 
 
 
Att 40 pojkar kidnappats av Boko Haram är alltså helt ok. Det blir väl avrättade eller sålda som otrogna slavar. Men att FB och Twitter inte tar bort "islamofobiska" inlägg är det stora scoopet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mig veterligen är ingen annan religion än islam INVASIV.

Det betyder att du kan inte bara strunta i muslimerna som du kan strunta i vilken katolik eller buddhist som helst.

Muslimerna kräver att du tar ställning, för eller emot deras anspråk.

Ulmerkotten sa...

Anonym,

uppenbarligen är det så och den som dödar otrogna kommer till himlen. Ju fler ju bättre. Omkommer man själv i processen har man en gjuten plats i himlen.

Jag kommer inte ihåg numret på suran där detta står i klartext, men jag har skrivit om det några gånger.