torsdag 1 januari 2015

Välkomna till socialbyrån

När ska vi ta bort benämningen flyktingar på de som lyckts transportera sig hit, antingen själva eller med hjälp av flyktingsmugglare? Det är personer som kommer hit för en bättre levnadsstandard så enkelt är det. De borde benämnas illegala immigranter och borde förpassas tillbaka till länderna de kommer från. Det är inte alls inhumant eftersom det inte är alls synd om dem och pengarna kan spenderas på riktiga flyktingar som finns i konflikters närområden.
Men hur kommer det sig att ett så stort antal vill komma till just Sverige för att få en bättre levnadsstandard? Det finns givetvis en rad orsaker och en är givetvis det sociala skyddsnätet som garanterar försörjning och bostad. Ovanpå detta har vi säkert samma fenomen som fanns under 1800-talet med de som emigrerade till USA från Sverige, man skrev hem och berättade hur bra allt var. Kanske bilder till hemlandet från herrgårdar och slott som numera är flyktingförläggningar.
Så att vi har en intet sinande ström av ekonomiska lycksökare till detta land är knappast förvånande. När det sedan inte var fyrstjärnig förläggning kommer givetvis protestaktionerna och besvikelsen. Vi kan nu alltså läsa i DN om några som finner en förläggning söder om Östersund som uppenbarligen dugt som förläggning åt värnpliktiga, men är alltför dålig för att duga åt desperata flyktingar. Så de vägrar lämna bussen och det är snack om hungerstrejk. I artikeln hittade jag en underbar text som lyder; ”– Jag är 75 år och kommer från Mellanöstern. Så skickas jag till ett ställe där det ser ut så här. Det är ju livsfarligt för mig att vistas här, sade Isan Hydr till tidningen och pekade på det isiga underlaget.”. Alltså 75 år, och upptäcker att det finns snö och is.

Samtidigt och SvD kan man läsa att Löfvén vill börja jobba på integreringspolitiken och man kan på denna länk läsa ”Han (Löfvén), betonar att runt en fjärdedel av flyktingarna som kommer från de aktuella områdena är akademiskt utbildade.- Jag är övertygad om att arbetsmarknadens parter måste vara med och forma hur vi ska göra det bättre. Där tänker vi att det finns anledning att bjuda in parterna och börja ett sådant samtal.

Hallå Löfvén! Vi har redan en stor arbetslöshet, och det enda detta utspel kan leda till är lönedumpning. Det finns helt enkelt inte jobb för de som redan finns i detta land, och ju fler som kommer hit måste försörjas och ha bostäder. Löfvén  och majoriteten politiker tror att arbeten skapas ur tomma intet. Staten och kommunerna betalar bostäder, utbildningar och ”valideringar”, sedan blir konkurrensen större om de arbeten som finns, och alla tvingas sänka sina löneanspråk för att få ett arbete. Om han ska snacka med arbetsmarknadens parter kommer arbetsgivarna jubla, emedan fackföreningarna borde skrika högt. Kanske håller de sistnämna tyst eftersom Löfvén är gammal fackpamp.

Men slutet på Löfvéns uttalanden är bara underbart. En floskelserenad av visioner och önskningar; "- Nu ska vi visa att vi ska ha en utveckling och tillväxt som går hand i hand med rättvisa och jämlikhet. Då får du en annan trygghet i samhället.". Yeck!

Men slutligen, och med koppling till Isan Hydr, 75 år och andra ”flyktingar” och anhöriginvandare – vad är det för tidsperspektiv på att Isan ska lära sig svenska och komma i förvärvsarbete? Vad spelar det för roll om någon är högutbildad om det inte finns några arbeten? Sverige har alltså blivit världens största socialbyrå som bekostas av skattebetalarna. Det skulle inte förvåna mig ett dyft om andra länder satt i system att exportera icke arbetsföra och äldre till Sverige, för att på så sätt kunna höja levnadsstandarden i landet. Om inte annat lär människosmugglarna tjäna enorma pengar på sin verksamhet. Allt emedan riktiga flyktingar dör i flyktingläger...eftersom svensk flyktinghjälp idag består I att ta hand om de ekonomiska lycksökare som yckas smuggla sig hit eller bekostat resan själva.

Inga kommentarer: