fredag 30 januari 2015

En stolt islamofob

Nu är det nysvenska ordet ”islamofobi” på tapeten igen. Ordet är i sig helt påhittat och direkt felatigt. Fobi innebär en ologisk och överdriven rädsla för något som egentligen inte är farligt. I många fall kanske en rent sjuklig ”fobi”. En person som lider av någon form av fobi har alltså en omotiverad och överdriven rädsla för något.

För det första är det inget sjukdomstillstånd eller psykisk åkomma att ha rätten att ifrågasätta och kritisera en religion. Det är en demokratisk rättighet. Och i ärlighetens namn; varför ska religioner ha någon form av immunitet mot verkligheten? När dumheter är allom uppenbara måste man väl ha rätt att kritisera dessa. I fallet islam innehåller denna en sådan uppsjö av rena dumheter och olagligheter så det är inga problem att skriva en bok om dem alla. Koranen är skriven på 600-talet, och den vägrar man blankt att uppdatera eller anpassa till verkligheten och 2015. Så hur kan man vara islamofob om man inte ifrågasätter rena dumheter? Det är snarare så att man är realist 2015 och lever i ett demokratiskt samhälle och står för helt logiska och realistiska åsikter samt har ett demokratiskt tänkande. Det är vad det handlar om och när man tycker att det finns rena idiotier som inte bör accepteras uttrycker man dem.

Men vad skiljer en tro på ett politiskt system från en religion? Faktiskt inte mycket. Tänk på saken. Så varför ska religioner ha immunitet mot ifrågasättande emedan politiska system och ideologier är fullt diskuterbara? Är en religion full av rena dumheter måste väl det vara diskuterbart, och alla uppenbara dumheter ska inte accepteras. Pratar vi ovanpå detta om uppenbara lagbrott är det bara att förpassa religionen till en ren avskrädeshög, innevarande år 2015 eller förbjuda den. Det spelar i mitt huvud ingen roll hur många som är muslimer i detta land. Det som är omotiverat eller verklighetsfrämmande har inget i detta land att hämta.
Jäpp, kalla mig islamofob. En stolt sådan som gärna, som på valfri plats och med vem det vara må tar debatten. Jag står upp för att kvinnor är fullt jämställda med män, ska ha lika löner och en massa andra saker. Det är Sverige 2015, inte arabvärlden på 600-talet. 

Inga kommentarer: