onsdag 23 mars 2016

34 till mördade på islams cv

Jaha, vi har ytterligare ett terroristdåd att lägga till i muslimernas cv. Nej, alla muslimer är inte terrorister, det är inte saken. Men det är en viss promille av dem som är det. Man snackar om runt 400 som åkt till IS från Sverige. Ej heller kan man ha kollektiv bestraffning, det är en ren självklarhet.
Men samtidigt måste man att ha rätten att ifrågasätta islam som en religion. Jag anser att det mer handlar om en extrem sekt om än med många anhängare, och den bör behandlas därefter.
Vi måste helt enkelt basera våra åsikter och hur vi ser på islam med logik, vetenskap och det som gäller i ett modernt västerland 2016. Dumheter som härhör från vad imamer tycker, eller någon tomte på 600-talet skrev hör inte hemma i detta samhälle om man inte kan motivera sig. Det är ingen immunitet mot logik att hänvisa till koranen. Man kan inte komma ifrån relevanta frågor genom att vilja konsultera sin imam.
Vi som svenskar ska inte heller behöva bekymra oss eller acceptera en rutten kvinnosyn, synen på HBT-personer eller specialbehandlingar eller rättigheter baserat på olika muslimska önskemål eller idéer. Att hänvisa till en s.k. religion, imamer eller en 1400 år gammal bok är inget som helst argument.
Men för att återkoppla till det jag började med – vi har alltså ytterligare ett rent terrordåd med minst 34 oskyldiga personer att lägga på islams cv. Det är inte konstigt alls, det står nämligen i klartext i koranen att alla rättrogna muslimer ska döda otrogna. Den som dör i processen kommer till himlen. Så vem kan anklaga terroristerna för att inte vara rättrogna muslimer? Gäller inte koranen som alla muslimers lag?
Vidare kan man ju fråga varför de mer moderata muslimerna som inte ägnar sig åt terrorism inte gör ett dyft åt problemställningen? Varför har inte någon muslim varnat för ett terrorbrott? Nix, man tar lite mjäkigt avstånd, och beklagar lite men man gör inte ett dyft för att stoppa. Om det nu vore så att de muslimska terroristerna skadar de som vill försöka integreras i olika länder, borde man givetvis i första läget försöka förhindra denna typ av vansinnesdåd extremisterna ägnar sig åt. Men det gör man inte.
Lite svamliga bortförklaringar och beklaganden, sedan är det samma sak igen.

Min slutsats är att man i första läget och för varje terrordåd måste begränsa islam som religion, ej acceptera idiotiska och omotiverade krav som inte hör hemma i ett modernt västerland. Man har med all tydlighet visat att logiska argument saknas, och man stoppar huvudet i sanden när det gäller ren terrorism. Man har ingen som helst rätt att kräva någon form av acceptans eller särbehandling i det svenska samhället.
Vill man vara muslim och be hemma, ok. Men där drar jag gränsen. Jag är ärligt talat förbaskat trött på att man ska snacka om terrorhotsnivåer beredskap för terrorism och annat, samt med jämn frekvens kunna läsa om hur idioter har mördat oskyldiga människor, specialbehandlingar och acceptans för muslimer. Islam är inget annat än en extrem religiös och våldsam sekt, och borde behandlas som sådan. Religioner är fredliga, det är inte islam, helt oavsett hur många knäppgökar som tror på dumheter och uppmananden till direkta lagbrott som står i en bok som skrevs för 1400 år sedan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om 56 muslimska länder av 56 möjliga är dysfunktionella, är det då tillåtet att ta med den variabeln när man tycker till om islam?

Eller måste vi låtsas att islam kan bidra på ett positivt sätt vid bygge av ett samhälle?

Varför förväntar sig svensk mediaklass och politikerklass att jag skall vara islamofil? Är det inte lite naivt?

Ulmerkotten sa...

Nja, historiskt sett är det ju så att man kunde manipulera medborgarnas åsikter. Nysvenskan är ett sådant exempel. Man har kunnat undanhålla information och media har tillhandahållit vad den lille medborgaren ska få veta.
Idag och med internet är det synnerligen naivt att tro att medborgarna ska bli islamofiler, men man försöker tappert, trots att denna s.k. religion har ett cv som borde förpassa den till historiens dynghög.