lördag 26 mars 2016

Flyttad skottlossning

Hittade just ett litet kul exempel på hur man manipulerar nyheter för att vara PK. Tidigt på morgonen kunde man i Upsala Nya Tidning läsa att det varit skottlossning i Gottsunda (länk).
Nu är det så att Gottsunda är ett gammalt miljonprojektsområde med tillhörande gängkriminalitet, eldfängda bilar o.s.v.

Givetvis försöker man tvätta bort den stämpel som alla vet Gottsunda har i form av dåligt rykte. Alltså flyttar man skottlossningen en bit geografiskt, för att inte ge stämpeln mer trycksvärta, till Valsätra en bit därifrån, och berättar inte exakt var den inträffat, vilket man säkerligen känner till (
länk).
Polisen håller sig dock till sanningen (länk).
Jag har tidigare sett en hel del liknande exempel där Tensta/Rinkeby har blivit Spånga, eller nordöstra Stockholm.SvD väljer att flasha denna nyhet ett tag för att sedan tas bort, medan den finns i DN som en mindre nyhet.
Ingen av de tre tidningarna gör någon som helst analys, kopplingar till illegala vapen, gängkriminalitet eller berikarområden, givetvis. Att göra detta är tabu och inte PK.
Skottlossningar som denna, är på väg att förlora hela sitt nyhetsvärde. Det skulle inte förvåna mig ett dyft om man helt enkelt slutade rapportera dem. Det är ju vardagsmat i det multikulturella Sverige nuförtiden.
Dessutom kan ju medborgarna fatta att det är ett problem man ställt till med. Politikernas lösning är som vanligt "mer stöd" till och satsningar på, dessa s.k. utanförskapsområden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill önska dej en glad påsk kotten,o tack för alla inlägg

Pelle motala

Ulmerkotten sa...

Tack Pelle! Man är ju liksom en medborgare som betalar skatt, ser vad som händer och är drabbad av skrivklåda.