fredag 11 mars 2016

Är Göran Persson rasist?

Tänk att en gammal statsminister och socialdemokrat är rasist. Man kan i SvD läsa att Göran Persson tycker att man ska förbjuda tiggeriet. Skulle samma förslag komma från SD, vilket det har gjort, kommer PK-stämpeln ”rasist”, omedelbart.

Men det är ju så här det fungerar, alla inser vilken vansinnig politik som förts och förs men det gäller att vara politiskt korrekt. På PK-svenska heter de hitresta zigenarna från huvudsakligen Rumänien, ”EU-migranter”, och man lyfter inte ett finger för att åtgärda problemet. Tvärtom, man ska tycka synd om dem och hjälpa dem på olika sätt, annars är man just rasist. Detta i synnerhet eftersom det rör sig om zigenare, som förföljts sedan Gustav Wasas tid, och för detta ska vi idag känna ångest för historien och hjälpa zigenare.
Det paradoxala ligger dock i att för knappt 100 år sedan var det just socialdemokrater som avsåg att utrota zigenare från detta land genom steriliseringslagen, från 1932 om jag minns rätt, och som gällde fram till 1975. Den socialdemokratiska regeringen gör inte ett dyft för att stoppa det hitresta tiggeriet vars problem härhör från ett annat EU-land som både får pengar från EU och vi betalar 28 miljarder till, samtidigt som Rumänien stoppar huvudet i sanden som en struts.
Men det något märkliga är att man inom socialdemokratin skickar ut en f.d. statsminister med detta budskap. Det luktar ”probing” lång väg. Vanligtvis brukar yngre och lägre stående i partiet få ägna sig åt detta som skriver en debattartikel. Funkar det inte får personen bära hundhuvudet, men blir reaktionen inte så stor annekteras den, och man kan fila på en proposition.
Det är säkert många med mig som är förbannat trötta på att passera massor med tiggare som lärt sig svenska med sitt ”Hej-hej.”, vid snart vartenda gathörn.

Men kanske kan Löfvén paddla på att Göran Persson tycker att det är läge för ett tiggeriförbud. I själva verket har SD föreslagit det sedan länge. Men att erkänna det vore ju att krypa till korset. Alltså funkar Persson som någon form av gammal vis medlare att luta sig på för Löfvén. Ty alla måste ju inse att situationen är helt ohållbar.
Men för att återknyta; tänk dig att en SD-medlem ville förbjuda tiggeri för tre år sedan. Det hade blivit ett direkt ramaskri, och personen hade blivit uthängd av media och utmålad som rasist. Idag är det en f.d. socialdemokratisk statsminister…nähä, han är inte rasist helt plötsligt. Mycket märkligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag brukar önska zigenarna lycka till och hoppas att de snart får ett eget land där de kan leva på det vis de önskar och slipper att ständigt komma i otakt med omgivningen.

De brukar titta förvånat på mig.

Ulmerkotten sa...

Det generella problemet med zigenare är att de anser att de har en kultur och etiska värderingar som är bättre än landet de befinner sig i. De kan alltså åsidosätta vad som gäller i detta land utan minsta betänkligheter.
De vill inte och kan inte blanda sig med oss som svenskar. Deras kultur och värdegrunder är bättre än våra. I och med denna ståndpunkt kommer man aldrig assimileras i Sverige, och man vill det inte heller.
Så har det funkat sedan 1500-talet, men att idag svamla om integrering funkar bra i PK-led.