tisdag 8 mars 2016

Vad man kan sjösätta

Man kan läsa att någon minister (länk) avser att sätta nyanlända i någon form av utbildning i jämställdhet. Så en hel rad med frågor inställer sig direkt:
1.      Men vi har ju under ett antal år både hört att invandringen är berikande. Slutsatsen måste ju vara att de kulturer och levnadsvanor som de personer för med sig till Sverige som invandrare är just berikande, och något vi ska lära av. Jag kan minnas att Fredrik Reinfeldt menade att ”…ursvenskt är bara barbariet.”, eller Mona Sahlin som menade att ”…vi har bara midsommar och sådana töntiga saker”. Hon åsyftade då något traditionellt hon deltagit i som kom från Somalia om jag minns rätt. Kanske är citaten inte helt korrekta, men det var i alla fall andemeningen, just att invandringen var berikande.
Så hur menar man att det ska fungera? Menar man att man ska kunna plocka russinen ur kakan, och bara annektera det man tycker är kul och passande, emedan andra saker ska ratas och förbjudas?
2.      Vi pratar alltså om kulturer med en helt annan kvinnosyn än vår. Vi tycker den är usel och ej accepterbar, men det betyder inte att man kan, med någon kortare utbildning, ta ur värdegrunder och kvinnosyn som personerna är uppväxta med. Det är svårt att sätta något tidsperspektiv men lite information och någon kurs lär inte få någon att ändra sina fundamentala värderingar.
3.      Man tillåter ju att personerna genom EBO bosätter sig med de från samma bakgrunder, oftast i s.k. utanförskapsområden. Utanförskap kanske kan innebära olika saker, men helt klart är att dessa områden och EBO-lagen direkt motverkar integrering och vidare har man alltså autonoma områden där svensk lag knaptt gäller till förmån för ren gängkriminalitet och de värderingsgrunder personerna som bor i dessa områden tagit med sig i bagaget hit. Vidare tillhandahåller man t.ex. hemspråksundervisning av barn, som betalas av kommunerna, för att konservera att de som kommit hit inte integreras.
4.      Det är en ren sak baserat på islam att kvinnor är mindre värda än män. Vi kan varenda dag se på gatorna kvinnor som tvingas klä sig som islam stipulerar. Det kanske inte är direkt från koranen, men i annat fall för att imamer anser det eller kvinnornas män.
Menar ministern att muslimer inte har rätt att muslimer inte har rätt att följa sin religion och tro? Detta samtidigt som man tolererar byggandet av moskeér och minareter. Vill man igen, kunna selektera vad man anser accepterbart i Sverige, och förbjuda t.ex. muslimers syn på homosexuella?
5.      Varför ska jag som svensk skattebetalare betala för detta trams? Jag har inte bjudit in hundratusentals ekonomiska flyktingar. Ok, kostnaden kanske inte är så hög, i synnerhet inte mot räkningen för hela invandringen. Men jag vill veta varför jag ska betala för detta.
6.      Straffen för just sexualbrott är ett rent skämt. Alla vet idag att det inte är mödan lönt att ens anmäla en gruppvåldtäkt, och detta har jag påtalat tidigare ett antal gånger. Så om det är helt ostraffbart att behandla kvinnor som skit, tafsa på dem och även våldta dem – vad är incitamentet till att ens bekymra sig om någon mindre kurs i jämställdhet för de som det gäller?
Vi sitter alltså i en båt där regeringen dragit ur bottenpluggen och vattnet strömmar in. En av styrmännen försöker få oss att lösa problemet genom att erbjuda ett nubbeglas (som vi ska betala), för att få båten fri från vatten.
Det lite roliga är att Åsa Regnér "sjösätter" detta förslag eller proposition. En liten detalj alltså till minister Regnér - båten är redan sjösatt och bottenpluggen har denna och den tidigare regeringen effektivt avlägsnat.

Inga kommentarer: