måndag 7 mars 2016

Löfvén tror han leder världen

”Vi måste få ordning på flyktingströmmen.” Det är tydligen ett citat av Löfvén. I artikeln snackas om att man ska stödja olika insatser för att hjälpa flyktingar i Grekland och Turkiet, med massor med pengar givetvis (länk).

Men problemställningen kvarstår, en stor del av de som flyr gör det av rent ekonomiska skäl och är inte flyktingar per se. De har Tyskland eller Sverige som mål och kommer bara hitta på omvägar för att komma till just de länder där man inte behöver arbeta men försörjs ändå, och kanske har släktingar I, om inte annat finns kriminella karriärsbanor uppenbarligen som ett alternativ

Givetvis är det så att ett stöd till Turkiet och Grekland hjälper flyktingar. Kanske är en del riktiga flyktingar, men en del är säkerligen ekonomiska migranter som kommer betala flyktingsmugglare pengar för att komma vidare mot det mål man förutsatt sig.
Att tro att man kan få ordning på flyktingströmmen är alltså rent larvigt. Definitionen är att en flykting är någon som just flyr.
Ovanpå detta kan Löfvén inte påverka utvecklingen ett dyft avseende krigszoner eller konflikter. Han leder inte världen utan är en statsminister med kanske 25% av de knappt 9 miljoner svenska medborgarna bakom sig.
Med vad han kan göra är att bomma gränserna för alla som inte är kvotflyktingar. Det är bara att hänvisa till Dublinöverenskommelsen där en flykting måste söka asyl i det första EU-land denne kommer till. Det är alltså helt oacceptabelt att en enda kotte som kallar sig flykting dyker upp i Sverige ”hux-flux”. I den mån de gör det ska de skickas till det land de kom ifrån inom EU. Anledningen är enkel; man har transiterat från ett annat land till Sverige. Man är alltså inte längre flykting.

Problemställningen är nu att det har gått någon form av budkavle som berättar att Sverige är ett ekonomiskt Nangiala, och det hjälper inte ett dyft att tro att man kan få ordning på flyktingströmmen. Det kommer man aldrig få, men man måste få bort stämpeln på att Sverige är ett ekonomiskt paradis där man blir försörjd och bara kan ”paddla runt på en räkmacka”. Så länge denna stämpel finns kommer det söka sig massor med folk till detta land för en bättre levnadsstandard. De kommer att betala dyrt för sina transporter till flyktingsmugglare, och kanske dör på kuppen. Precis som den svenska regeringen är medskyldig eller vållande till de som drunknar i Medelhavet.

Men i artikeln konstaterade jag en kul pryl. Turkiet kunde ”till och med” tänka sig att gå med i EU för att lösa problematiken. Jag vill minnas att de har önskat vara med i EU i sådär 20 år.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Migrationskrisen har bara börjat. Europas generösa migrationspolitik kombinerat med de nykoloniala krigen har skapat den största folkvandringen i modern historia till vår kontinent. De europeiska asyl- och gränsskyddssystemen är nära en kollaps. Medan ivern är stor bland svenska politiker mot bättre veto att permanentera de nyanländas tillvaro i vårt land fortsätter hundratusenden att packa sina väskor i Eritrea, Afghanistan, Somalia och på många andra platser där man redan på förhand inte kan anses ha asylskäl, för en resa mot norra Europa.

Besked om svenska ID-kontroller får knappast någon att helt vända på klacken.Utöver det så måste man förstå att i denna takt med just en övervikt av män inte fungerar,dels med hänsyn till den illavarslande våldtäktsstatistiken och/eller(kvinna/man( per ratio),det skall tilläggas att för varje anländ person, oftast män så tillkommer efterföljande familj/ankarbarn inom kort,mao addera tidigare års med åtminstone ggr3 så begriper man relativt snabbt att det ej kan fortskrida,våren är nu här och det kommer att öka ngt så astronomiskt,det må låta hårt men ett stopp måste till,i annat fall omöjliggörs även att reda ut landet som sådant och för dessa med/om giltiga skäl som redan anlänt.

Robin Shadowes sa...

En bra bild som säger allt som jag hittade på en annan blogg. Hoppas den sprids över hela världen.

https://i1.wp.com/pbs.twimg.com/media/CaKboSpWYAQnGxv.jpg