tisdag 22 mars 2016

Dagens kalkonartikel

Det här är en intressant artikel som belyser problemet med svenska media. Vi har alltså den rikstäckande tidningen DN, som kör ”Högerextrema patrullerar gatorna i Dalarna”.
Ok, jag har ingen som helst pejling på Soldiers of Odin. Den enda referens man plockar in är Expo, vilket är en organisation som enbart ar funktionen att yxa all ”främlingsfientlighet” man kan hitta, givetvis lösa påståenden om brottslighet och nazism. Expo, en organisation som har lika mycket relevans som vad man hittar i kattlådan, men det funkar för DN. En tung referens är ”Daniel Norlander, huvudsekreterare i Mona Sahlins kommitté för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism.”. Underbart eller hur? Vad sägs om en förkortning till Norlanders cv: HMSKVDMVE?
”TT har utan framgång försökt få en kommentar från Polisens nationella operativa avdelning.” kan man vidare läsa. Näe, i den mån Odins nissar inte gör sig skyldiga till brott är de ointressanta, men föga PK.

Men har man ens försökt få tag i någon från Soldiers of Odin och få deras åsikter, eller förklaringar till agerande?  Hade det varit relevant? Givetvis inte. Det är ju inte relevant i sammanhanget för att vara ett objektivt nyhetsmedia, eller hur? Det är bara Expos uttalanden som gäller som fakta. Snacka om ren propaganda i sin billigaste form. Andrahandsinformation baserat på vad Expo anser. Tack DN för denna kalkonartikel!

Inga kommentarer: