tisdag 22 november 2016

Allvarligt, Ygeman?

Vi har alltså haft ett antal poliser som rapporterat om att situationen är helt ohållbar de senaste månaderna. Poliser har pissdåliga löner, usla arbetsvillkor och säger upp sig fler än det utbildas, vilket man kan förstå. Uppklarningsprocenten på stölder, bostadsinbrott är lägre än antalet jungfrur på BB. Man lägger brott som våldtäkter till högen och har områden där gängkriminalitet härskar och utryckningspersonal inte törs åka.
Gemene man i detta land vet nu att det inte ens är mödan värt att ringa 112 vid ett pågående brott – närmaste polisbil kommer kanske om någon timme i bästa fall. Man har tillsatt och håller en rikspolischef under armarna, som godkänt att man ska mörka brott relaterat till invandrare men lanserat ett armband till tjejer som ger lika mycket skydd som en myggfis i motvind.
Man har orerat på presskonferenser om att man ska skjuta till pengar till polisen. Mörkning av invandringsrelaterade sexualbrott är legio.

Visst är det då genialt att för första gången Ygeman vaknar för att skydda sitt eget skinn (
länk). Kanske fattar han att läget är helt ohållbart och medborgarnas tilltro till polisen och rättsväsendet är snart obefintligt. Men givetvis bara för galleriet. Det finns inga pengar, och poliser utbildar man inte på någon vecka. Inte ens om de inkvoterats till utbildningen p.g.a. kön eller andra parametrar, validerats och klarat SFI

Godmorgon Ygeman – situationen har sedan länge varit helt ohållbar. Inte ens Eliasson kan hålla uppe detta korthus länge till.

Inga kommentarer: