torsdag 24 november 2016

Styrelsens ansvarsfrihet

Vi kunde för några dagar sedan läsa att utländska media spred ”desinformation” om läget i Sverige. Nu rapporterar även SVT Aktuellt att hur brottsligheten ökat och man har en intervju med Dan Eliasson och en kommentar av Ygeman samt förra justitieministern Beatrice Ask (länk, 11.05 in i inslaget). Är då inte detta desinformation? Hur kommer det sig att det som för några dagar sedan var desinformation, helt plötsligt är opartiska fakta och information, vilket man tutat i svenska folket att Public Service tillhandahåller?
Nu kan man läsa att Stefan Löfvén är oroad över det hårda debattklimatet. Man kan inte låta bli att undra hur många gånger man kommit med olika epitet avseende SD och SD:s politiker de senaste åren
Man har även plockat Tankesmedjan För Politisk Korrekthet (TFPK) för att hitta på nya skällsord för alla som inte inrättat sig i leden. Socialt utsatta, utanförskapsområden, främlingsfientlighet, islamofobi är bara några när man inte tagit upp klassiker som rasism eller nazism.
Han menar även att ett hårt debattklimat ”…inte för demokratin framåt snarare tvärtom”. Grattis Stefan! Bara för några år sedan var det en diskussion inom sjuklövern om man ens skulle bemöta SD. Det var då en allvarlig diskussion eftersom både Mona Sahlin och Maud Olofsson i TV-debatter blivit utargumenterade av Jimmie Åkesson. Kanske var det bäst att bara tysta SD? Men med stigande siffror och en plats i Riksdagen, hade man inget annat val än att överge den taktiken. Därefter har det varit s.k. debatter där sjuklöverns politiker i praktiken inte kunnat svara eller argumentera, utan ägnat sig åt att klistra epitet på SD och inte kunnat svara ens på direkta frågor. Bara för någon dag sedan tillstod Anna K-B att hon förstår att folk blir förbannade på att ingen lyssnat till dem, och lanserar samtidigt ett av alla förslag som SD föreslagit sedan länge.

Hur länge sedan var det Löfvén kallade SD för ett i grund och botten rasistiskt parti? Hallå Löfvén! Rasism är en sak, migrationspolitik en helt annan, det är en sak jag hävdat på denna blogg åtskilliga gånger.

Så nu manar statsministern till någon form av försoning och en vänligare ton i debatten för att gynna demokratin (
länk). Det hela känns liksom patetiskt, när han själv och hela sjuklövern ägnat sig åt helt osakliga argument, kört med nysvenska epitet, och försökt dölja alla problem de senaste årens migrationspolitik fört med sig. Polisen går på knäna, sjukvården likaså, gängkriminalitet är tydligen accepterad, sexualbrott och rena våldtäkter läggs åt sidan (om inte löjligt låga straff utdöms), bostadsbristen akut, försvaret ett rent skämt, skolresultaten dalar som en gråsten, äldrevården och pensioner i akut kris. Svenska medborgare har blivit sekundära, och ska hamna i bakvattnet för alla ”berikare” och deras anhöriga som ”flytt” till detta land. Alla brott relaterade till migranter döljs och BRÅ har instruerats om att inte berätta sanningen.

Men samtidigt har vi världens högsta skattetryck.

Ovanpå detta betalar migrationsverket inte ut utlovade pengar till kommuner som ”ställt upp”, och SKL flaggar för att både landstings och kommunalskatter kommer att behöva höjas, och staten tvingas låna pengar för att finansiera sin politik.
Så Löfvén…är du förvånad om svenska medborgare blir förbannade, och kanske ibland tar till överord?

Försoning Löfvén? Det kan du glömma. Du och sjuklöverns politiker borde straffas och personligen göras ansvariga för den skada ni gjort detta land. Som det heter i aktiebolag och föreningar – ”styrelsens ansvarsfrihet” på årsmöten.

Inga kommentarer: