tisdag 22 november 2016

Amöbapolitik från moderaterna

Så var det dags igen. Nu kryper Anna K-B till korset när det gäller ytterligare en punkt när det gäller migrationspolitiken (länk). Att erkänna att hon hade fel går givetvis inte, det heter ”Därför har jag ändrat mig om invandringen.” samt ”Därför har jag omprövat moderaternas migrationspolitik.”
Man drar sig till minne för kanske tre år sedan när moderaterna hatade SD som pesten och vartenda förslag från SD avfärdades som rasistiska, och Reinfeldts snack om att ”öppna våra hjärtan.”, eller varför inte Ullenhags visionssvammel? Anna K-B skriver nu; ”Jag vill inte tillbaka till den gamla politiken. Den var inte hållbar.”, och vidare ”Samtidigt finns det människor som på seriös grund har varnat för en ohållbar situation, men som inte har blivit lyssnade till, ibland rent av motarbetade eller utfrysta. Jag förstår att de känner ilska eller besvikelse.”.
Nu är det alltså så att vi som påtalat vansinnet med migrationspolitiken, och som just moderaterna drev igenom, inte var eller är varken rasister eller domedagsprofeter. I själva verket behövs det inte många hjärnceller för att fatta hur ohållbart det är att kravlöst släppa in hundratusentals människor till detta land, och ge dem tillgång till hela det sociala skyddsnätet. Naiviteten hos i synnerhet moderaterna när de hade regeringsmakten har varit direkt uppenbar och har nu orsakat skador som svårligen går att reparera på minst 15 år.
Anna K-B skriver ”Bara en av fyra nyanlända som kom till Sverige 2008 har en helårsanställning i dag.”. Då är det alltså bara att räkna lite. Rent logiskt borde det alltså ta minst lika lång tid för de som kommit hit de senaste åren, i synnerhet som vi även nu har anhöriginvandring. Efter minst ca 8 år kan man räkna med att kanske 25% av några hundra tusen som kommit och kommer hit kommer att ha förvärvsarbete. Alltså 2024 eller senare. Men det är inte då ekvationen går ihop, utan långt senare. Man har alltså skadat landet i flera tiotals år. Sedan har Anna K-B fräckheten att snacka om ”En långsiktigt hållbar och ansvarsfull migrationspolitik.”.
Så visst är man förbannad, och det med all rätt. Detta är ju en ”hatsite”, man har jagat SD-politiker på alla upptänkliga sätt, försökt gräva upp, hitta på eller förvanska efter bästa förmåga. Alla medel har varit accepterbara, även direkt olagliga. På punkt efter punkt kryper alla partier nu till korset och inför förslag som sina egna, vilka bara är någon variant av de motioner SD lagt för åratal sedan, men man då röstade ner och förkastade som rasistiska. Argumenten från sjuklövern uteblev dock med all tydlighet.

Nu väntar vi bara att alla fakta och konsekvenser som den sanslösa migrationspolitiken fört med sig ska komma fram. Ingen vet vad invandringen kostar, polisen har order om att dölja invandringsrelaterad brottslighet, domstolarna har order om att döma ut rent larviga straff, BRÅ mörkar alla invandringsrelaterade brott, media har order om att slå blå duster i medborgarnas ögon om invandringen, man har dolt invandringsrelaterad arbetslöshet med olika åtgärder och påhittade/subventionerade jobb, arbetsmarknadstekniska åtgärder och mycket annat.
Om utspelet är för att fiska väljare ska jag låta vara osagt, men nu kryper alltså även moderaterna till korset och tillstår saker som de för några år sedan totalt avfärdade som rasistiska. Kameleont- eller amöbapolitik är smicker, när det gäller sjuklöverns, och i synnerhet moderaternas politik.

Inga kommentarer: