tisdag 1 november 2016

Bli av med tiggeriet, fem punkter

Henrik Johansson är tydligen skribent för hatsiten IRM, och har skrivit i DT (länk) om någon form av uppvaknande från sina flumvisioner och naivitet om att man hjälper tiggarna från Östeuropa genom att ge dem pengar.
IRM är urtypen för en hatsite. Man har inga konkreta förslag eller tar diskussioner. Det enda man roar (och sannolikt finansierat) sig med, är att kasta så mycket skit på meningsmotståndare och bara personer, man kan. Vaga kopplingar, uppgrävande av gammalt man kan hitta helst med rasistiska kopplingar, vantolkningar och ren skitkastning är legio.
Men nu har vi alltså ett problem med tiggeri.

Polisen har ju sedan länge antytt att tiggeriet är organiserat. Det har givetvis vänstermupparna vägrat att lyssna till och polisen har inte vågat påstå det fullt ut, då det inte har varit PK. Vidare behövs det inte mycket logik för att fatta att om det är organiserade transporter hit av tiggarna, finns det givetvis en organiserad brottslighet bakom.
För ett tag sedan avslöjade Agenda hur det fungerade, och att tiggarna inte får behålla något av de pengar man tigger ihop. Pengarna hamnar i stället i hos deras bossar, som det knappast går någon nöd på.
Det har nu blivit direkt uppenbart att de enda resultaten av att ge utländska tiggare pengar är att gynna organiserad brottslighet och att förse bossarna med pengar.

Regeringen sitter i knät på vänstermupparna och törs inte agera, vilket man för länge sedan borde ha gjort. Alliansen har inte heller agerat, men man kan nu läsa att moderaterna i Stockholm vill ha ett lokalt tiggeriförbud.
Men en intressant aspekt är vad man tänker ge för straff. Vi pratar alltså om EU-medborgare som man inte kan utvisa men borde göra så.  Ej heller lär de ha några pengar att betala böter med. Man kan givetvis ge sig på bossarna, men det kräver polisinsatser, spaning och bevis. Vi vet ju redan hur underbemannade polisen är och att alla brott läggs på hög, (se förra blogginlägget), så man kan knappast begära att detta ska prioriteras.
Vidare finns det en vag gräns mellan gatumusikanter och tiggeri. Det är ej ovanligt att man ser tiggare traktera något instrument och köra samma fåtal ”melodier” om och om igen. Samtidigt finns det givetvis skickliga gatumusiker, och det är givetvis en subjektiv gräns om vad som är störande, underhållning och tiggeri.
Men i Sverige finns det även hemlösa som tigger. De har givetvis fått det betydligt svårare baserat på det organiserade tiggeriet från Östeuropa. Man kan alltså inte ha samma regler för svenska hemlösa som de som har rest hit för att tigga, och man måste göra en distinktion mellan dessa olika grupper.
Om jag hade en site som hette IIM (Inte Idiot Men), skulle jag kunnat skåpa hur mycket skit som helst på naiva politiker, och hittat kopplingar mellan vänster- och miljömuppar som helst avseende problemen och kostnaderna de ställt till med avseende tiggare snart i vartenda gathörn. Men till en nivån tänker jag inte sänka mig, och kommer därför med dessa konkreta förslag:
1. Tiggare som är svenska medborgare är ett problem vi i Sverige genererat, och ska ej bestraffas. Därmed må hemlösa svenskar tigga.
2. Tiggare, som ertappas med tiggeri och ej är svenska medborgare, varnas en gång och informeras om att deras tiggeri är olagligt.
3. Utländska tiggare som ertappas en andra gång utvisas till landet i vilket de har medborgarskap, med omedelbar verkan.
4. Svenska medborgare behöver ej tillstånd för att vara gatumusiker.
5. Tiggare som är utländska medborgare, och vill vara gatumusiker må ansöka om tillstånd för detta hos polisen. Inkommer klagomål dras tillståndet in och punkt 2 och 3 ovan gäller. Oljud på allmän plats betraktas som störande eller sanitär olägenhet.
Men ovanpå detta är det ju så att Sverige är en stor nettobetalare till EU, minst 19 miljarder detta år vill jag minnas. Problemet i detta land har alltså orsakats av den fria rörligheten inom EU. Alltså är det helt enkelt så att alla kostnader för tillbakaresor/utvisningar dras av från pengarna vi betalar till EU. Detta är ganska självklart eftersom det är just EU som beslutat om, och på detta sätt öppnat för denna kriminella verksamhet vi betackar oss för.
Så var det problemet löst. Lisa Lisasson må tigga om hon är svensk medborgare (länken ovan), har det sociala nätverket falerat och hon nödgas göra detta är detta ett svenskt problem se punkt 1, Henrik Johansson. Inte importerad kriminalitet.

Inga kommentarer: