måndag 31 oktober 2016

Läget, Eliasson?

Hur går det Eliasson? Här är vad man skriver om läget bara i Sydöstra Götaland (länk): ”Just nu ligger omkring 6 000 outredda misstänkta brott från i år lagda på hög i polisområde sydöstra Götaland, 400 av dessa gäller grova brott som våldtäkter, mord och mordförsök.”.
Vem är förvånad över att det bildas medborgargarden? Hur ska allmänheten kunna ha förtroende för en organisation som inte fungerar. Alla fattar väl med dessa siffror att det inte är mödan värt att ens anmäla ett brott.

Vi kan alltså se fram emot professionella utländska stöldligor som frekventerar landet eftersom risken att åka fast är i det närmaste obefintlig. Stöldbrott och bostadsinbrott tillhör säkerligen kategorin som är nedprioriterade. Notoriska brottslingar straffas inte utan släpps, och man har mängdrabatt på brott.
Lägger vi ovanpå detta att poliserna är underbetalda och tvingas jobba en massa övertid, samt ser att det inte lönar sig att ta fast notoriska brottslingar, är det föga förvånande att de säger upp sig. Vi kan i artikeln läsa: ”Enligt siffror från i år slutar det tre poliser per dag i Sverige varav en av dessa går i pension, siffror som gör att den svenska poliskåren på omkring 20 000 anställda krymper allt mer.”.
Hur går det Eliasson? Är det dags att skriva en ny artikel i polistidningen om att man klarar situationen, som den artikel du skrev efter sommaren?

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/stenkastare-attackerade-therece?cmpid=del:pd:ny:20161031:stenkastare-attackerade-

Ulmerkotten sa...

Anonym: Alltså ett brott igen där ingen kommer gripas, man inte går ut med några som helst beskrivning av gärningsmännen, och brottet kommer att läggas på högen över ouppklarade.

Anonym sa...

Det enklaste är väl om man kan få ner anmälningsbenägenheten, det är ju den som alltid påstås stöka till statistiken.

Alltså, lägg ner möjligheten att polisanmäla via internet (gör anmälan lite väl enkel och är saken viktig så får man väl vara så god att pallra sig till station) och ta dessutom emot anmälningar om mord endast varannan helgfri torsdag mellan 10-12.

Så skall vi nog kunna få ordning på statistiken i sinom tid.

Ulmerkotten sa...

Anonym: Det var ju ett bra tips till Eliasson för att "klara" läget.