fredag 14 oktober 2016

Haverikommission för rättssystemet

När en olycka händer vill man veta varför. Myndigheter undersöker anledningen, man försöker finna grunden för olyckan och i stora fall en haverikommission. Nu har alltså hela rättsapparaten havererat, och medborgargarden har bildats då man inte har någon som helst tilltro till rättssystemet. Nästa steg är att man tar lagen helt i egna händer, och då ligger inte gatans parlament med regelrätta lynchningar långt borta. Alternativt är att någon drabbad eller dennes släktingar/vänner gör samma sak.

Polisen vidhåller att man totalt struntar i vissa brott, BRÅ har slutat komma med relevant statistik och domstolarna har uppenbarligen fått order om att se mellan fingrarna eller hitta olika luckor i lagen för att fria, eller i bästa fall döma ut rena skämt till straff.
Det har varit en sommar med gruppvåldtäkter, sexuella övergrepp, bilbränder, skottlossningar, mord och kravaller i berikarområden. Polischefen kommer hem från sin semester och konstaterar att ”Vi klarade även denna sommar” (länk), och har delat ut små armlänkar för att stoppa sexualbrott. Nej Eliasson, polisen har inte klarat ett dugg, och det ligger för närvarande ca 450 ouppklarade mord hos polisen (länk).
Vi hör varje vecka om nya gruppvåldtäkter, medan skottlossningar, bilbränder och mord är nu, eller snart, så vanliga att pressen inte ens nämner dem. Snart är sannolikt även gruppvåldtäkter så vanliga att vi inte informeras om dem. Locket på, och vi medborgare ska enbart läsa om vilka klavertramp Trump gjort och intressera oss för ett val vi inte har att göra med och ej heller kan påverka. Det har varit medias högsta prioritering och huvudrubriker i månader nu. Ursäkta Eliasson, men enligt min moral och rättsuppfattning är att våldtäkt, och i synnerhet med prefix ”grupp”, är ett av de vidrigaste brott jag känner till.

Muppar som Fi och vänsternissar tror att detta ställningstagande är rasistiskt betingat, och man ska tydligen ha någon form av manifestation på Gotland på söndag (
länk), med referens till att gotlänningarna har bildat ett medborgargarde (vem är förvånad?). Min åsikt är att de kan ta sina facklor och köra upp i lämplig kroppslig kavitet. Det handlar inte ett vitten om rasism – det handlar om relevant straffande av regelrätta brottslingar, oavsett ras, skonummer, ålder eller religion, enligt svenska normalfuntade personers normer. Råkar en brottsling vara från ett annat land, eller minderårig, gör det inte skadan för den eller de drabbade mindre och ska följaktligen inte beaktas. Eller kanske justitieministern, är det så att man får mängdrabatt på våldtäkter? Det gäller ju inom svensk lagstiftning för andra brott. Har någon utfört ett brott, kan man fortsätta med några till eftersom straffet ändå blir detsamma. Om en kvinna gruppvåldtas, och det finns fem gärningsmän, ska straffet då delas på fem?

Dessutom blir man kräknödig över medias alla intervjuer med våldtäktsmännens advokater som regelmässigt rapar upp ”Han mår hemskt illa.”.
Min slutsats är att svensk rättskipning och strafflagstiftning har drabbats av ett klockrent haveri, och en haverikommission borde tillsättas omedelbart som lagför politiker som ägnat sig åt ministerstyre (av myndigheter, polis, åklagare, domstolar), och givit direktiv till media, avseende denna regering och föregående.

Inga kommentarer: