måndag 24 oktober 2016

Vi som utgör landet?

En lärare vi namn Erik Oscarsson tycker att vi svenskar förlitar oss för mycket på staten (länk). Han menar att alla borde ställa upp där man ser brister, och efterlyser någon form av samhörighetskänsla. Han skriver ” Det är vi som utgör landet, vi kan göra det bättre, vänta inte på någon annan.”.

Problemet jag har med detta är att jag sedan länge tappat känslan att vara en del av detta land. Det var en gång när man gjorde lumpen och jobbade som en del av gruppen, plutonen, kompaniet, regementet som i sin tur var till för att försvara landet.
Men med tiden har denna solidaritetskänsla försvunnit. Politikerna har under en lång rad av år och uppenbarligen avsiktligt, arbetat på att radera ut all känsla av nationell samhörighet. Vi är numera med i EU, vilket innebär att vi betalar knappt 20 miljarder per år till en överstatlig organisation som vi svenskar inte märkbart kan påverka. Som en följd av detta pådyvlas vi diverse lagar och regler som ofta saknar all logik i detta land.

Vid senaste valen, antogs att Sverige var ett mångkulturellt samhälle, vilket nu står i grundlagen. Vidare har ledande partipolitiker uttalat rent förakt mot svensk kultur och svenska traditioner. Att idag hävda ”vi svenskar”, betyder underförstått att man är rasist.

Ovanpå detta har vi migrationspolitiken. Man har accepterat i stort sett varenda kotte som kommit till detta land och hävdat att man är ”flykting”, utan några som helst krav på acceptans för, eller krav på att kunna något om det svenska samhället. Permanenta uppehållstillstånd (PUT) och medborgarskap har delats ut som konfetti utan några som helst relevanta krav.
Man ska som medborgare i detta land acceptera islam som en naturlig del av samhället, med krav på halalslaktad mat, kvinnosyn och mycket annat. Man lever i någon form av flummig tro på att alla som finns i detta land ska leva i någon form av lycklig samexistens.
Detta är en verklighetsbild som idag totalt krackelerat och politiker samt myndigheter försöker med olika medel dölja verkligheten för medborgarna och de problem den naiva migrationspolitiken orsakat. Exemplen är oräkneliga, och den billiga smutskastningen på alla som ifrågasätter är massiv. Sakargumenten och svaren uteblir dock med all tydlighet, och detta gäller även all statistik gällande invandringsrelaterade problem samt kostnader.

Så en gång i tiden kunde man kalla sig svensk. Man var villig att ställa upp för landet. Idag finns ingenting att vara stolt över och ingenting att ställa upp för. Vi har inget försvar, usel sjukvård med långa köer, en skola i fritt fall, usel åldringsvård och fattigpensionärer. Kommunerna kommer på bred front tvingas höja kommunalskatterna enligt SKL (
länk). Men det är viktigt att förstå att detta inte är invandrarnas fel - det är svenska politikers. Detta handlar inte ett dugg om rasism eller agg mot folkgrupp, det handlar och politik och i synnerhet migrationspolitik.

Man knyter kanske näven i fickan, läser om bilbränder, sexuella övergrepp, utanförskapsområden, tvingas betala världens högsta skatter, samt får höra politikernas senaste påhitt om hur man ska integrera, skapa traineeplatser, enkla jobb, validera, snabbspår och mycket annat som är dömt att misslyckas. Vi ska snart med öppna armar ta emot stackars återvändande IS-terrorister och hjälpa dem med samma naiva flumkoncept, givetvis med skattepengar.
Erik vänligen stryk mig från din lista över "...vi som utgör landet.". Tyvärr.

Inga kommentarer: