torsdag 6 oktober 2016

Våldtäkt är våldtäkt

Man kan denna dag konstatera att varken SvD, DN, Expressen, Metro eller Aftonbladet har en rad om det inträffade på Gotland (rätta mig om jag har fel). Endast nättidningen ”helagotland.se” skriver lite om att ett hundratal personer demonstrerat som ”…stöd för den kvinna som anmält att hon våldtagits av flera män”. Man aktar sig dock noga för att gå in på detaljer eller dra några som helst slutsatser utan publicerar bara valda uttalanden av polisen. Inte ett ord om att kvinnan var rullstolsbunden eller om att förövarna var invandrare/asylsökande.
Propaganda är som jag tidigare påtalat, lika mycket vad man berättar som det man INTE berättar.

Vi har alltså tre haverier som det alla är tabu att ta upp i media; polisens agerande, rättssystemets haveri när det gäller sexualbrott och invandringsrelaterad brottslighet och kriminalitet.
De två förstnämnda kan man egentligen inte skylla dessa två myndigheter för, och som jag påtalat en massa gånger är det uppenbart att de agerar på direkta (men hemliga), order från politikerna som har makten.
Samma sak gäller SCB och BRÅ som uppenbarligen fått strikta order om att dölja all invandringsrelaterad brottslighet. När det sedan gäller problem som är en direkt följd av den sanslösa migrationspolitiken, och i detta fall sexualrelaterade brott gäller ”locket på” i media. Det är mycket osannolikt att det skulle röra sig om någon självpåtagen censur, utan snarare och precis som när det gäller myndigheterna, direkta order från politikerna.
Problematiken orsakad av migrationspolitiken är på intet sätt ny, och politikerna har säkert insett var problemställningen ligger, därav alla åtgärder för att dölja fakta och brott.

Men samma dag som den grova gruppvåldtäkten av kvinnan inträffade på Gotland har sexualbrottskommittén, lagt fram sitt förslag (
länk). Man har säkert suttit och grunnat på hur man med svammel och vag lagstiftning ska kunna dölja hela problematiken. För oss vanliga svenskar är våldtäkt ett solklart begrepp som behöver föga förklaring och har varit ett grovt brott sedan urminnes tider. Så även i alla andra länder.
Men DN skriver: ”
Utredningen förslår också att begreppet "våldtäkt" helt tas bort ur lagen och ersätts med "sexuellt övergrepp"”. Visst är det i linje med politikernas agerande? Man vill alltså införa ett flumbegrepp för att ge domstolarna möjlighet att hellre fria än fälla med en vagare definition, samt få möjlighet att utdöma (om möjligt), ännu mer skrattretande straff för våldtäkter. Man skriver ”
– Vår strävan är att hela straffskalan ska utnyttjas, efter gärningens allvar.”. "Allvar", är ett synnerligen relativt begrepp emedan en strafflagstiftning bör vara absolut, inte ett forum för subjektiva bedömningar.
Vidare vill man att polisen ”
förbättrar sina utredningar”, vilket är en ren förhoppning, och orealistisk baserad på dagens polissituation. Man kan läsa: ”Förhoppningarna har varit stora om att en ny lagstiftning ska leda till att fler gärningsmän ska kunna ställas inför rätta. I dag är det ett fåtal anmälningar om våldtäkt och andra sexualbrott som leder till att en någon åtalas.”. Det är uppenbarligen så att själva intentionen med denna kommitté har varit den motsatta. Hur stort mörkertalet är när det gäller våldtäkter vet ingen, men alla vet att det inte är mödan värt att ens anmäla en våldtäkt idag. Fällandeprocenten är ett rent skämt.
Nästa utredning kommer sannolikt fram till att "sexuellt övergrepp" d.v.s. våldtäkt, ska heta "överraskningsberikning".

Men som vanligt behöver man inte vara stjärntydare för att fatta att sjuklövern kommer att rösta igenom detta i Riksdagen.

Sverige hade för några år sedan näst högsta antal våldtäkter per capita, efter Lesotho om jag minns rätt. Det råder för mig inga som helst tvivel om att vi idag har lyckats nå förstaplatsen. Det är bara en fråga om hur man lyckas dölja det. En våldtäkt är en våldtäkt i min bok och ska hårt bestraffas. Eller hur ni feminister, "hen" som kräver kvoteringar till bolagsstyrelser och annat trams?

Inga kommentarer: