söndag 20 november 2016

Stora utländska nyhetsbolag är hatsiter


Tänk att ett antal utländska större nyhetsbyråer ny åxå har blivit hatsiter (länk). Det törs man givetvis inte säga, utan menar på att de sprider ”desinformation”, och kliar sig i skallen för hur denna ska bemötas.
Nu kan man fundera lite på vilka det är som egentligen sprider just desinformation, med tanke på att man sedan ett antal år och för svenska medborgare mörkat och mörkar problemen den sanslösa migrationspolitiken ställt till med. Jag vet inte hur många exempel jag skrivit om på denna blogg hur svenska media, politiker och myndigheter mörkar problemen, och hur många gånger man försökt komma med solskenshistorier om återförenade flyktingfamiljer eller politiker som negligerar enorma samhällsproblem som ”utmaningar” eller att det behövs ”satsningar”.

Så att inte berätta sanningen för medborgarna, dölja fakta, kostnader och problem är vad jag just skulle kalla för desinformation.

Och tänk; precis så här var det i DDR. Alla utländska media som förtalade regimen (eller berättade sanningen), skulle medborgarna inte få lyssna till. Eller i Nordkorea idag, samma sak.
Men du ska tro på att bara Public Service eller de etablerade nyhetsmedia som finns idag är de som tillhandahåller, fakta, information och utbildning. Alla andra media är hatsiter…eller i de fall de finns utanför landets gränser och kanske har hundrafalt fler läsare/lyssnare/tittare än det finns invånare i detta land. Men nu kan man ju inte påstå att alla dessa är hatsiter, så man får köra mjukisvarianten och hävda att de sprider ”desinformation”.

Inga kommentarer: