onsdag 16 november 2016

Som man bäddar...

Det vore intressant att veta hur mycket migrationsverket är skyldiga svenska kommuner. Enligt denna artikel i Sydsvenskan låg man minus 2.2 miljarder vi slutet av augusti bara till kommunerna i Skåne (länk). Det är alltså inte alls så att staten ersätter kommunerna för kostnaderna när de tar emot flyktingar, utan kommunerna tvingas låna pengar samt höja kommunalskatten för att få ekonomin att gå ihop.

Det hela är helt sjukt; staten bedriver alltså en totalt sanslös invandringspolitik. Man har med vädjanden, partipiska och morot tvingat kommuner att ”ställa upp” och ta emot flyktingar som inte är något annat än ekonomiska migranter i minst 95% av fallen. Ovanpå detta har man en tvingande lag numera samt givit personerna rätt till ”anhöriginvandring”. Ovanpå detta betalar man alltså inte för det man ställt till med, utan kommunerna måste alltså låna pengar.

Kostnaderna för bara migrationsverket har skjutit i höjden, utan några som helst krav på besparingar. Flyktingbaronerna tjänar storkovan på att tillhandahålla flyktingboenden, tycket på vårdsektorn blir allt större (
länk Socialstyrelsen), och kriminaliteten tilltar allt mer och polisen går på knäna. Bostadsbristen är minst sagt akut, och det senaste påhittet i denna vansinniga cirkus är att man vädjar till privatpersoner att inhysa flyktingar (länk).

På punkt efter punkt har man insett hur vansinnig den förda politiken är, och har parti för parti och förslag för förslag, tvingats presentera olika åtstramningar baserade på motioner som SD har lagt för flera år sedan men man då röstade ner. Givetvis med undantag för miljömuppar och kommunister, som uppenbarligen lever en bra bit från verkligheten och håller envist fast vid den vansinniga politiken som en snuttefilt men nu riskerar sänka hela landet

Men tro inte att man erkänner att man haft fel – nix, det som behövs nu är ytterligare satsningar på integration, utbildningar, valideringar, instegsjobb, praktikplatser, traineeplatser, SFI, förturer, enkla jobb, lönesubventioneringar, o.s.v.
Sedan ställer man sig frågan hur det kommer sig att SD ökar i varenda väljarundersökning när man avsiktligen försöker skönmåla, anspela på solidaritet, döljer kostnader och problem.

Men precis samma problematik finns i Tyskland. I denna artikel i BZ kan man läsa att tyska staten ligger back 41 miljoner euroner bara till området Breisgau-Hochschwarzwald.
Sedan ställer man sig frågan hur det kommer sig att AfD ökar i varenda väljarundersökning…

Inga kommentarer: