måndag 20 mars 2017

Ett rättssystem i förfall

Hur länge sedan var det Löfvén och Ygeman lovade mer resurser till polisen? Hur många gånger har vi hört att man ska utbilda fler poliser? Men har poliserna fått högre löner, och hur många poliser säger upp sig i ren desperation över lön och arbetssituation? Men lösningen på gängkriminaliteten är att samordna olika myndigheters resurser säger man från regeringen för att desperat förneka verkligheten.

I
denna artikel kan man läsa att polisen i Stockholm Norrort ska spara 18 miljoner, men hur rimmar det med att Tensta, Rinkeby och Hjulsta ligger inom detta polisområde?

Lösningen är solklar – om man menar att man ska satsa på att ta ut buset/gängkriminaliteten, och med mindre resurser, kommer det leda till att man i praktiken struntar i alla andra brott. Man tillämpar mängdrabatt på brott, gör du ett kan du lika gärna begå några till då straffet ändå blir detsamma. Grova brottslingar släpps ut efter 2/3-delar av tiden och skadestånd betalas inte ut eftersom gärningsmännen inte har några pengar. Utvisningar av personer som är utlänningar är sällsynta och det ska daltas med rena terrorister som använt svenska skattepengar för att strida med IS. De kallas på nysvenska för "återvändare".

Vi vet redan idag att det inte är mödan värt att anmäla brott och saken kommer alltså bli än värre. Givetvis kommer det se bättre ut på pappret med färre antal rapporterade brott, men resultatet blir att medborgarna kommer totalt tappa förtroendet för polismakten.

Men som jag påtalat tidigare; det är inte den enskilde polisens fel, felet ligger i styrningen och i detta fall hos regeringen. Eliasson är bara en nyttig springpojke i detta fall.

Vad är då nästa steg? Buset är inte dumma. De kommer sannolikt flytta verksamheter till områden polisen knappt finns i, vilket i kombination med mörkertalet kan leda till lokala medborgargarden som tar lagen i egna händer. Detta i synnerhet om de ser att buset inte får någon bestraffning.

Men det skulle knappast förvåna mig om både vi kommer att få se medborgargarden bildas eller att privatpersoner kommer att ta lagen i egna händer inom en snar framtid, och det är inte konstigt alls.
Men då är det ju så att man inte kan acceptera medborgargarden eller enskilda personer som tar lagen i egna händer. Vi vet ju redan hur det fungerar idag d.v.s. att brottslingar släpps omedelbart eller kommer helt undan utan straff. Gruppvåldtäkten av en handikappad kvinna på Gotland är ju ett exempel.

Vi pratar alltså om en mycket skrämmande utveckling som de sex politikerna nämner i artikeln. Man har fattat att det handlar om prioriteringar och att dölja en problematik denna och föregående regering orsakat.

Det är alltså, och kort sagt – ett rättssystem i totalt förfall.

3 kommentarer:

Martin sa...

Vad är det för fel på medborgargarden? Till skillnad från polisen som tjänar monstren i stockholm så tjänar medborgargarden normalt de lokala medborgarna. Medborgargarde bra! Polis dålig!

Martin sa...

Problemet är inte att polisen är för svag. Problemet är att polisen är för stark! Om polisen vore svagare så skulle den inte kunna stoppa medborgargarden som då verkligen skulle kunna straffa brottslingar och se till att områden är trygga på riktigt!

Ulmerkotten sa...

Medborgargarden med automatvapen? Gatans parlament, godtycklig bestraffning och fullt inbördeskrig?