måndag 20 mars 2017

Skandalpressen


Man blir inte bara lite förbannad när man läser olika journalister som går till angrepp på Peter Springare (länk AB, länk Expressen). Mannen är en polis med mångårig erfarenhet och han påtalar ett uppenbart problem som finns i detta samhälle. Han bedriver inte propaganda eller har några som helst kopplingar med högerextremister såvitt jag vet.

Ej heller är det så att han är rasist då man knappast kan kalla alla som invandrat till detta land för en ras eller folkgrupp. Vad han gör och publicerar på sin fritid är en ren privatsak och har inte ett dyft att göra med funktionen som polisman. Vad han som privatperson påtalar är alltså att de brott han jobbar med och därvidlag påtalar han att det är personer med invandrarbakgrund och utländska namn.

När problematiken uppdagades alltså redan i utredningen från Brå 2005, mörkades problematiken, men när nu hr. Springare påtalar det har vi alltså Leif GW, Sarnecki och Ygeman som vidhåller att så är fallet. Är de åxå bittra rasister, Schulman? Någon ny utredning från Brå med avseende på invandrares kriminalitet blir det dock inte, då Ygeman skyller problematiken på ”socioekonomiska faktorer”, vilket är en ren lögn. Vi har ju även kod 291, vilken bevisar att man försöker mörka problematiken, samt polisens underlåtenhet att publicera relevanta beskrivningar ens när man vill ha fast gärningsmän. Det är alltså viktigare att inte berätta hudfärgen på en gärningsman än att få fast brottslingar.

Men Expressen och Aftonbladet är ju två stora PK-skandalblaskor. Man undrar hur många artiklar man har läst om lyckliga återföreningar i myssoffan av flyktingfamiljer, s.k. flyktingbarn som är lyckliga, gör något kreativt eller lokalbefolkning som ”ställer upp”. Eller varför inte någon stackats immigrant som jobbar men tjänar 100kr för lite i månaden, har varit i landet massor med år men ska utvisas. Samma sak gäller även SvD och DN, samt givetvis alla lokaltidningar. Propagandan står en upp i halsen för att försköna berikning, hjälpta flyktingar, lyckade integrationsprojekt och mycket annat. Det problem invandringen orsakat kallas för utanförskap, med tillhörande områden som är kända för eldfängda bilar och stenkastning på polis och utryckningspersonal, samt givetvis grov gängkriminalitet med ett otal mord.

Men nu jobbar ju Oisin Cantwell på Aftonbladet och gör kopplingar till den nazistiske propagandaministern Joseph Goebbels. Han får alltså kopplingar till denne man när det gäller Springare som berättar om sitt vardagsarbete. Men nu har Cantwell målat in sig i ett hörn, detta av två skäl:
För det första kan man inte undvika att se kopplingen med just propaganda. Som jag skrev ovan var det givetvis så att man under nazisttiden inte berättade ett ljud om hur man massmördade judar och all oliktänkande. Tekniken annekterades sedan av forna östblocket och man berättade aldrig om problem eller annat, solskenshistorier om landet framgångar gällde i synnerhet sportsligt. De som försökte sprida annan information tystades på alla sätt och var fiender till staten. Propaganda är lika mycket vad man berättar som vad man inte berättar för medborgarna. Känns detta igen i Sverige idag, Cantwell?

För det andra är det journalistkårens totala undfallenhet att kräva svar eller åtgärder från politikerna på de problem som inte någon kan undgå att se. Poliskåren är underbetalda och ett flertal poliser vill sluta, vad kräver pressen för åtgärder? Antalet mord och gängkriminaliteten ökar drastiskt, vad kräver hr. Cantwell för åtgärder? Hur ska man komma åt alla ”utanförskapsområden” och lösa problemen i dessa? Vad ska man göra åt alla sexualrelaterade brott? Varför läggs en massa ”enkla brott” på hyllan och utreds ej? Varför är straffen rent larvigt låga?
Frågeställningarna lyser med all sin tydlighet och inga som helst analyser eller krav från media ställs. I stället ger man sig på de som berättar om sin vardag och fortsätter mörka de uppenbara problemen som är direkt relaterade till migrationspolitiken.

Det dessa journalister måste fatta är att det inte handlar ett dugg om rasism eller HMF. Det handlar om migrationspolitik och de problem som är en direkt konsekvens av de senaste årens sanslösa invandring. Det betyder alltså inte att de människor som kommit hit är på något sätt sämre än oss svenskar, men det är uppenbarligen så att många journalister stoppar huvudet i sanden både vad det gäller problem och kostnader som denna förorsakat.

Sist, men definitivt inte minst, kan man påtala att medias reaktioner i sig är ett direkt hot mot yttrandefrihet och demokrati. Enbart smutskastning av en person som verkligen vet vad han talar om och uttrycker sina åsikter. Men sanningen ska döljas och är farlig, eller hur AB och Expressen?

1 kommentar:

norrmannen sa...

Media har en agenda. Det är att skrämma en ev ny "visselblåsare" att uttala sig liknande vad Springare har gjort.