fredag 24 mars 2017

Politisk dynamit


Nu börjar det bli intressant. Springare har alltså JK-anmält polismyndigheten för att han blivit trakasserad (länk). Eftersom han inte är en klant och har lång erfarenhet har han antagligen konkreta bevis.
En annan sak är vidare att man kan förutsätta att hans chefer inte handlat på eget bevåg, utan att det är på order av Eliasson och/eller Ygeman/Löfvén.
Om detta kommer till JK:s kännedom och det kommer ut, kommer det bli ett jäkla liv. Saken är ju den att Springare inte har begått något som helst brott eller tjänstefel. Hans chefer sitter inte i en rolig situation, antingen måste man d.v.s. om det kommit instruktioner uppifrån, ljuga och förneka att så ej är fallet, eller alternativt informera JK om vilka instruktioner man fått och av vem.


Hade Springare inte fått sådan medial uppmärksamhet och inte heller haft 200K följare på FB, hade han sannolikt fått sparken direkt efter första inlägget. Men så är inte fallet och nu hänger det på om JK törs ha en ryggrad eller blir offer för direkt politiska påtryckningar. Skulle det visa sig att Ygeman eller Löfvén på något sätt varit inblandade blir det ett fall för KU.


Kanske försöker man köpa sig fri och erbjuda Springare förtidspension eller hittar på något annat, men hela historien luktar politiskt toppstyre av en myndighet lång väg, även om man skulle lyckas lägga locket på. Handlandet ligger helt i linje med kod 291 och att polisen inte publicerar några som helst signalement av relevans, samt att Brå inte gjort någon utredning om problematiken på 12 år.

Men vad regeringen än gör kan det bara bli fel. Med drygt 200K följare på FB, alltså redan där 2 % av hela Sveriges befolkning kommer minsta misstag eller begånget fel av politiker och Eliasson vara ren politisk dynamit och bli livsfarligt för regeringen. Ponera att Springare har konkret material som är komprometterande och "läcker" det på FB...

Inga kommentarer: