tisdag 14 mars 2017

I det patetiska samhället


För några dagar sedan ondgjorde sig Magdalena Andersson över att svenska bidragspengar använts till att finansiera resor till IS. Nu går alltså Alice BK ut och snackar om hur man ska ta hand om ”återvändare”, med olika stödåtgärder. Få ihop det någon som kan.
Vi pratar alltså om personer som använt svenska skattepengar för att delta i en brutal terrororganisation. Sådana ska inte gullas med – de ska bestraffas. Vidare är det givetvis så att om det handlar om personer som beviljats asyl i Sverige, ska de efter avtjänat straff bli utvisade, eller om de beviljats svensk medborgarskap, bli av med detta och utvisas. Alice BK:s utspel går inte att ursäkta, det är inget som kommuner ska ha beredskap för. Det är den regering hon sitter i som orsakat hela problematiken genom att tillåta muslimsk extremism i detta land. Hade man stängt dörren för spridande av islam för några år sedan hade vi inte haft detta problem idag. Vidare är det förbaskat fegt att lämpa över ansvaret på kommunerna när man från regeringen är direkt vållande.

Man kan inte låta bli att göra kopplingen med Mona Sahlin idiotiska uttalande om att se denna typ av brottslingar som ”en form av offer.”. Men detta är ju en klassisk problemställning: Det är alltid mycket mer synd om brottslingarna än offren enligt domstolarna. Det finns alltid några förmildrande omständigheter och straffen som döms ut är att betrakta som rena skämt om det ens blir fällande dom. Givetvis tillämpas mängdrabatt på brott, eller brottslingar kan skylla på varandra så blir alla frikända.

Denna vecka satsar polisen på trafiksäkerhet och man jagar med ljus och lykta de som tagit en öl eller kört några ynka km/h över vad som står på dekorationsskyltarna vid vägkanten. Ingen pardon ges och inga förmildrande omständigheter finns. Men n.b. - inte ett skit har bevisligen hänt, ingen och inget har skadats.

Men man kan alltså sätta detta perspektiv mot dessa s.k. återvändare. Personer som med svenska skattepengar rest till länder de ”flytt” från och sedan begått terrorhandlingar. Givetvis ska de vara välkomna i detta land enligt regeringen, kommunerna ska ta hand om dem och allokera resurser för att hjälpa dem på rätt spår med olika stödåtgärder. Allt givetvis med skattepengar.
Situationen är alltmer patetisk; det mjäkas med brottslingar och brottsoffer må icke göra sig besvär. Allvarliga brott utreds inte och statistik mörkas eller hemligstämplas. Grattis svenska medborgare!

Inga kommentarer: