torsdag 23 mars 2017

Expressens pressetik


Expressen är en rent vidrig tidning som inte drar sig för några medel. Man smygfilmar, lägger ut på nätet, gör dataintrång och förvränger sanningar för att skapa skandalrubriker. Man samarbetar med rent vänsterextrema och halvkriminella organisationer som Researchgruppen för att komma år information som man sedan selekterar och publicerar.

En av de värsta murvlarna man har heter David Baas, och nu har han tydligen ägnat sig åt att hacka personers mailkonton (
länk), för att på detta sätt skapa skandalrubriker som man blåser upp.

För mig är det en självklarhet att den som avsiktligen hackar siter, databaser, mailkonton eller information begår en olaglig handling. Detta enligt
4 kap. 9 c § brottsbalken och kan rendera i upp till två års fängelse. Att öppna någon annans brev är olagligt, så hur kan det vara lagligt för Baas och Researchgruppen att hacka mailkonton?

Det är inte första gången som Baas ägnar sig åt dylik verksamhet. En person som borde sitta på lämplig korrektionsanstalt, med en guldspade i lämplig kavitet i underkroppen.
Men det är väl efter den friande domen mot Expressen för deras tidigare olagligheter som man nu ser det som fritt fram att snoka på alla upptänkliga sätt i medborgarnas privata saker, och sedan publicera vilka smutskastningar som helst och utan att ge personerna någon som helst möjlighet att försvara sig, förklara eller att få juridisk upprättelse.

Inga kommentarer: