torsdag 20 maj 2010

Ja. tänk om!

Nu jäkar är Kent på lös mark, vilket man kan läsa om på denna länk, och det är definitivt dags att tänka om.

Hela svenska folket, inkluderande honom är fullt medvetna om att svenska försvaret de senaste årtiondena rustats ned till ett rent skämt. Man har flummat, snackat om mobilitet, insatsstyrkor m.m. och faktum är att vid ett angrepp finns det knappt en kotte som kan försvara landet.
Mot den bakgrunden kör Kent någon larvig jämförelse mot om hur det hade sett ut om Tolgfors kritiserat Björklunds skolpolitik. Patetiskt.

Tolgfors är ett av de värsta stolpskotten som sitter i regeringen, och med en redan anorektiskt försvarsbudget lyckas han t.o.m. spara pengar. Imponerade för rena idioter, som lever i någon verklighetsfrånvänd flumvärld, och tror att man kan försvara landet med att sitta i klungor och sjunga ”We shall overcome” eller ”Cumbya, My lord”.

De gamla moderaterna hade i alla fall en mer realistisk verklighetsuppfattning, och insåg att man inte rustar upp ett försvar när man väl är angripen, ty då är det för sent. Men de nya moderaterna, av vilka Kent uppenbarligen är en, lever i någon form av flumvärld. Kanske tror han att FRA kommer att veta alla planer som andra länder må ha mot detta land år i förväg så att Tolgfors förhoppningsvis hinner göra i alla fall något innan läget är skarpt. Ja, kanske 3-5 år minst. Faen vad FRA måste vara duktiga, men de fick just tillstånd att bygga en nyare variant av Orion.

Tror Tolgfors att en potentiell angripare är idiot? Ja, uppenbarligen med den nivå försvaret ligger på idag. En angripare kommer väl att skicka okrypterad trafik med detaljpaner och scheman in i landet, som FRA fixar flera år innan angreppet, och sedan kommer fi på exakt den punkt och när FRA känner till, och utrustade enbart med hötjugor och kortbyxor mitt i vintern.

Så Björklunds uttalande må Kent göra narr av, skitkul tycker Kent utan att anföra ett enda sakargument. Men hur i h-vete står det till med svenska försvaret? Alla vet vilket skämt svenska försvaret är, även alla grannländer. Så Björklunds kommentarer var snarast ett mycket försiktigt ”understatement” beträffande det gällande läget. Läget är skit och ett rent garv för den som avser angripa Sverige. Men mot den bakgrunden är det ju bra att de nya moderaterna vill bygga upp försvaret igen, eller hur Kent? Eller har jag missat något i Er valplattform?

Och ursäkta om jag stör medan du fiskar invandrarröster i Vivalla.

2 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

Tja,
Om man vill ha helt fri invandring är det väl rimligt att avveckla försvaret. Detta syftar ju trots allt till att reglera immigration....

Anonym sa...

Ja, inte är Tolgfors någon vidare försvarsminister inte. Dels hör han till de som vapenvägrade och dels är han handelsutbildad. Så det hade nog varit bättre för vårt land om han varit handelsminister.

Det sk svenska försvaret finns inte mer, det är helt nedrustat, inte ens Hemvärnet finns kvar. Med alla omrustingar och sammanslagningar så har de lyckats med att mer än halvera Hv. Det är så de sparat pengar med att lägga ned förband efter förband. Jag tycker att det är sorgligt, när vi inte ens kan försvara vårt lands gränser längre. Våra grannländer har rustat upp och utökat sitt Hv men i Sverige blev det tvärs om. Tolgfors är mera känd som tomhylsan och det namnet förtjänar han verkligen. Han har inte lyssnat på de som protesterat mot hans nedskärningar inte heller på dem som mailat till honom. Tyvärr så måste jag nog trots att jag tycker det innerst inne är en bra kille, säga att någon försvarsminister skulle han aldrig blivit. Det här med att Kent försvarar honom förstår jag, för Tolgfors var mentor för Kent när han kom från MUF.