söndag 23 maj 2010

Vet Kent hur rätt han har?

OK, nu har Kent regerat mot en pryl som jag tycker det är värt att skriva lite om i dessa två blogginlägg: 1 och 2.

För det första påtalar Göran Skytte att Maria Wetterstrand är en politikerbroiler utan någon som helst erfarenhet av eget arbete och i synnerhet inte av hur det är att driva företag eller företagsverksamhet. Faktum kvarstår, det har hon inte så det är inte mycket att snacka om. Hur ska en människa som inte har någon som helst egen erfarenhet om företagande kunna tala om för andra hur det är att bedriva företagsverksamhet och vara trovärdig? Som egen företagare är jag glad att jag slapp lyssna på en totalt inkompetent person som antagligen tror att allt är skitenkelt bara man satsar på förnybar energi och miljövänliga lösningar.

Men sedan, i ett senare inlägg kommer Kent in på ett mycket intressantare område. Om huruvida politiker måste vara kvalificerade för sitt jobb, och därvidlag kommer han till den banala slutsatsen att eftersom så många av statsråden inte är kompetenta, utan politikerbroilers, är egentligen hela regeringen inte kapabel att utföra sitt jobb.

Problemet är att han inte vet hur rätt han har med sin frågeställning.

Med rätta kan man alltså ifrågasätta ministrarnas kunskap om de ämnesområden de är satta att styra. För det första har vi en regering sammansatt av fyra partier, som alla ska dra sitt strå till stacken. Sedan har vi ju jämställdhetsaspekten, och ovanpå det lite etiska och andra ställningstaganden som man uppenbarligen gjort. Vidare har man uppenbarligen just skapat statsrådsposter och departement baserat på vad man kan plocka upp säcken som är märkt ”Tillgängliga politiker från partier som måste vara med”

Så vad det slutar med är en soppa av alltihop. Och att Kent ställer frågan hur lämpliga vissa statsråd egentligen är, och svaret är att det finns sannolikt hundratals personer som är betydligt mer kompetenta att utöva statsrådskapet än de som råkade finns tillgängliga i politikerbroilersäcken när Reinfeldt ringde runt efter förra valet.

För att citera Kent ” Det är många krav som ställs på en politiker. Jag är alldeles övertygad om att man kan vara en bra politiker utan att ha all den erfarenhet eller utbildning som rör området man arbetar politiskt med.”

Vad är detta för klockrent svammel? Är att vara politiker att man kan snacka en massa skit utan att ha varken erfarenhet, yrkeskunskap eller utbildning? Är det så vi vill att detta land ska styras? Politikerbroilers med rätt kön, hudfärg, paritillhörighet, sexualitet men förbannat duktiga på att klämma ur sig floskler och flummiga visioner?

Inga kommentarer: