torsdag 20 maj 2010

Tillbaka till vikingatiden

Alltså, jag kan inte så mycket om islam, och jag bekymrar mig inte så mycket. Helt klart är dock att man baserar sin tro på en gammal skrift som är sådär 1400år gammal. Det kanske kan fungera om man tolkar den och anpassar tolkningen till dagens situation. Kanske när det gäller moraliskt leverne, etik och saker som står sig i tiden. Men om man tror att en skrift som är så gammal ska tolkas ”by the letter”, och appliceras i dagens samhälle, då är man faktiskt bara korkad och naiv.

Ok, nu hade vi ju vikingar i Sverige EFTER det att koranen skrevs. De hade levnadsregler trodde på asagudarna och så vidare. Faller det någon in att, OM deras levnadsregler nedtecknats, att applicera dessa skrifter idag på nutidens samhälle och envist hävda att det är en religion och tro som måste accepteras. Man kan ju därvidlag filosofera vad vikingarna skulle ha skrivit om det varit nedtecknat, gällande slavar, kvinnor, gudadyrkan, o.s.v.
Nix, ingen normalfuntad människa kan rimligtvis tro att det är något som någon skulle ta på allvar. Kanske skulle det vara acceptabelt inom landets gränser, men knappast något som skulle accepteras i andra civiliserade länder.

Men ponera nu att ett stort antal svenskar med denna tro valt de senaste årtiondena att flytta till Saudiarabien eller Iran. Levandes efter gamla vikingars skrifter och bokstavligen försökte leva enligt den gamla Asagudreligionen. Skulle någon där acceptera det? Skulle svenskarna kunna ställa krav på att få uppföra Asagudtempel, att ha slavar, och ha rätten att klä sig på det sätt som stipuleras i de gamla asaskrifterna, eller offra slavar till gudarna? Och när dessa svenskar ger sig på att attackera araber som förlöjligat deras religion med våld, skulle det vara acceptabelt i Saudiarabien eller Iran?

Men, vi ska acceptera muslimer som lever enligt en skrift som är mer utdaterad än vikingarnas, ställer specifika krav på personerna som bekänner sig till denna religion, vilket går direkt emot de jämställdhetslagar m.m. som finns. De har dessutom har valt att komma till vårt land och ställer krav på oss. Vi svenskar ska då acceptera dem och anpassa vårt samhälle år 2010 efter deras regler och godtycke, trots att vad de kräver, strider mot våra yttrande- och tryckfrihetslagar som är ett av fundamenten för vårt samhälle.

Hela historien är så sjuk att det inte finns anledning att dra ner den på detaljnivå. Det är väl "agg mot folkgrupp" eller någon annan tramsig lag. Min åsikt är; kommer de hit må de vara muslimer, men de har ingen som helst rätt att varken utöva sin religion eller ställa krav på det svenska samhället.

1 kommentar:

Utlandssvensk sa...

"Alltså, jag kan inte så mycket om islam"

Här är lite att börja med:

http://video.google.com/videoplay?docid=-871902797772997781#