måndag 9 juli 2012

Försvar - vilket försvar?


 Jag har ett förbaskat enkelt recept på hela problematiken. Bomma gränserna för utländska lycksökare, och allokera alla dessa pengar till försvaret. De ”flyktingar” som kommer till vårt lilla land i norr, och har färdats hundratals mil, från en annan världsdel, över dussintalet gränser och dessutom betalat flyktingsmugglare är inte flyktingar, utan ekonomiska lycksökare. Jag kan svårligen tänka mig att antalet riktiga flyktingar till detta land ej kan räknas på handens fingrar.
Jan Ekberg kom fram till runt 50 miljarder årligen för dagens flyktingpolitik, men den verkliga kostnaden är sannolikt minst den dubbla.

Sverige har inget försvar längre, vilket man lätt kan läsa mellan raderna i denna artikel, man betalar de som söker sig till försvaret skitlöner (en soldat tjänar ungefär 80% av snittlönen för en städare), man lägger ner förband, sparkar personal eller tvingar officerare att flytta runt i landet som zigenare. Från dagens SvD på denna länk skulle jag vilja citera följande; "Grundlönen på drygt 16000 kronor i månaden är betydligt mindre än vad en diskplockare eller städare tjänar. Specialistofficerarna är lika missnöjda eftersom de halkat efter lönemässigt och deras utbildning ger dem bara ett par hundralappar mer i lön än soldaterna."

Från politikerna har vi hört snack om insatsförsvar, mobilitet, och att något hot inte föreligger och alla dessa saker har man tagit som inteckning för att skära ner försvaret till ett rent skämt. Som en konsekvens av de senaste årens försvarspolitik (eller brist på sådan), är just namnet ”försvaret” högst opassande, och man borde snarare döpa om det till ”Lilla bromset”. Det klarar på sin höjd av att bromsa en angripare något, men inte att försvara ett uns av landet.

De skador denna nerskalning orsakat tar mycket lång tid att reparera. Stellan Bojerud, hävdade på sin blogg att vi pratar om årtionden, och 25 år nämndes, vilket jag tycker låter länge. Men det är klart att anskaffning av högteknologisk materiel, utbildning av soldater, officerare och i synnerhet strukturera allt, tar lång tid. Det är knappast bara att kasta in en lapplisa på en tvåveckors kurs, och sedan tro att hon kan flyga en helikopter eller JAS.

Märkligt nog får dock FRA alla pengar de vill ha. Jag vill på intet sätt förringa deras verksamhet, men när de dekrypterat att det finns planer på att ockupera Sverige, vad gör vi då med den kunskapen? Snabbutbildar lapplisorna?

Medan tid är, och i väntan på ett försvar värt namnet har jag följande förslag – köp in bra prickskyttegevär med kikarsikten till alla landets jägare. Dessa gevär ska plomberas och får användas endast om landet blir angripet och på order. Jägarna i detta land har vapenvana, bra vapenskåp, och man skulle på detta sätt förbereda för ett gerillakrig och både rädda situationen samt avskräcka en eventuell ockupation. Alla vet, att gerillakrig är mycket effektivt än idag. Sverige är synnerligen lämpligt rent terrängmässigt för ett sådant och jägarna kan hantera vapen, är vana skyttar och kan röra sig i skog och mark.
Kostnaden skulle bli några miljarder, alltså en spottstyver av vad invandringen kostar idag.

Inga kommentarer: