lördag 28 juli 2012

Självantändning?


En tom förskola börjar brinna vid tretiden på natten, och i Rinkeby.” – Det är ovanligt att ett hus börjar brinna av sig självt.”, säger polisen. Dessutom kan man konstatera att man behövde sju polispatruller, hur nu de kunde hjälpa till med släckningsarbetet?
Det kommer inte behövas mycket till teknisk undersökning för att komma fram till att det är någon eller några som anlagt denna brand, eller åxå kan man inte fastställa brandorsaken.

Tensta/Rinkeby är som alla vet ett ”berikarområde”, fullt av ”nybyggare med stor potential” som har kravaller, bilbränder, stenkastning på polis och brandmän som spontana grupp- och hobbyaktiviteter för traktens ungdomar. Att de eldar upp en skola är inget nytt, det har vi sett tidigare, och är givetvis ett tecken på att mer stöd behövs till ungdomarna i trakten, och i synnerhet sommartid då de inte har något att göra.

Chansen att detta inte är en anlagd brand är i praktiken obefintlig. Men det kan givetvis inte DN skriva (länk), och vidare är det givetvis tabu att göra kopplingar till invandrargäng, invandring, eller obefintlig integrationspolitik. Vi ska väl se denna brand som ett tecken på att mer stöd och åtgärder behövs, samt tycka synd om ungdomarna som inte har så mycket att göra. Mer socioekonomiskt stöd, fler ungdomsgårdar, och mer pengar till projekt som Järvalyftet, mer smink till grisen – eller hur politiker inom sjuklövern?

För en månad sedan i SvD kunde man läsa "I början av juni blev det klart att Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta inom ramen för Järvalyftet får tre miljoner var till extra sommaraktiviteter." "Pengarna ska bland annat gå till brottsförebyggande projekt i Tensta, ungdomsvärdar och bättre öppettider för barn- och ungdomsverksamheter." (länk). Det måste alltså ha varit för lite pengar de fick (6 miljoner), är väl den slutsats politikerna kommer fram till. I samma artikel;  "I år ger Järvalyftet också 11 miljoner till de två stadsdelarna för sommarjobb till ungdomar."
Det verkar som vi snackar om 17 miljoner totalt för att dölja problemen, och förhindra att just det som nu hänt skulle hända. Men än är sommaren inte slut...


SvD har givetvis inget om detta på sin förstasida.Vi får väl anta att skolbränder i "berikarområden" är så vanliga att de inte har något nyhetsvärde. För det är väl inte så att SvD försöker mörka både denna brand, hela problematiken och kopplingarna till den invandringspolitik som bedrivs?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!

Anonym sa...

Vad ska man säga? Samhället har helt tappat kontrollen.
Hur länge ska ofoget få fortsätta utan att samhället tar tag i det i stället för att sticka huvudet i sanden. Bilbränder, husbränder, upplopp, våldtäkter, pedofili, misshandel, rån, mord, var går gränsen?

Hur många hus måste brinna? Hur många svenska kvinnor/flickor/män/pojkar måste våldtas/rånas/mördas innan sanningen vågas hanteras?

När ska vänsterns historielöshet och verklighetsfrämmande och direkt kriminella naivitet till Islam skambeläggas istället för människor som faktiskt ser vad som håller på att hända?

Jag bara undrar?

Kanske när det blir tydligt att muslimer också plågar djur så tar det hus i helvete, för kvinnor och barn som våldtas verkar man ju helt strunta i.

Jag är anonym, för i Sverige kan man inte längre säga sin mening utan risk för våld. Men du kan kalla mig "Jerry" och du hade ett mycket bra bogginlägg ska jag också tillägga. Fortsätt med det.

Och till alla er som hatar sanningen: Dra era snyfthistorier till någon annan. Det våldtas, bränns, mördas, plågas, torteras, misshandlas i er "älskade" fredens religion, Ayatolla Khomeini sa att det är ok för enman att ha analsex och oralsex med ett barn, och "lårning" är okcså ok, för det gjorde ju den sk profeten med sin 6 ÅRIGA FRU - så vakna upp ur eran törnrosasömn, ni vet väl att en vägran att se verkligheten är detsamma som psykisk sjukdom?!

Ulmerkotten sa...

Hallå "Jerry"!

Det är många saker jag undrar över åxå. Jag tror dock inte du behöver vara så rädd för din identitet eller att bli utsatt för våld. Vi är flera hundra tusen, sitter i riksdagen, och det vi påtalar är högst relevant.

Att man blundar för en massa saker som är direkt emot svensk lag, som könsstympning, djurplågeri, kvinnors rättigheter, och legaliserar en massa lagvidriga saker är just vad personer som du och jag måste få stopp på. Detta är vårt land. De som kommit hit ska anpassa sig till det som gäller här och vår lag. Passar inte det är det bara att emigrera.
Jag tänker inte och aldrig acceptera saker baserade på koranen eller islam. Jag föddes här. Detta är mitt land. Den som inte kan acceptera mina eller våra värderingar och regler har inget här att göra.

/ Micke