torsdag 19 juli 2012

Ullenhag, bitte...


Snälla Ullenhag, nu får du väl ge dig (länk)?

Dina artiklar i tidningarna är i det närmaste patetiska, så fulla av lögner och nysvenska att du inte kan tro det du skriver själv. Jag kanske skulle korrigera mig, det är egentligen inte lögner utan bara rena felaktigheter, oavsiktliga eller ej vet jag inte.

Nu verkar du fått för dig att zigenarna lever i ett utanförskap och lider av detta. Eftersom nu zigenare funnits i detta land utan att integrera sig i sådär 500år, behövs inte många hjärnceller för att fatta att de inte varken vill eller kommer integreras. De anser att deras kultur och seder står över de svenska och baserat på det, finns det ingen som helst anledning att assimileras eller integreras i det svenska samhället.

Men nu tar vi det enkelt, och därvidlag skulle jag vilja hänvisa till din partikollegas ord  (Maria Leissner), för 2 år sedan som man kan finna på denna länk. 
 I mitten på denna artikel står i klartext att kostnaden för zigenare är 12.5 miljarder per år. Om vi nu förutsätter att det finns runt 50.000 zigenare i landet, gör det en kostnad per månad och person (man, kvinna, barn) på minst 20.000kr.

Men du gillar ju att ta livet av ”myter”, och här har du chansen. Plocka in någon oberoende, jag just oberoende som kollar huruvida zigenare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Alternativt kan du ju ta bort hemligstämpeln på BRÅ:s gamla utredning som skulle bevisa att zigenare inte stjäl mer än andra.
Jag har hört att zigenare stjäl mer än andra, men det är nog en myt, eller hur Ullenhag?

Jag blir faktiskt ganska illa berörd av att du plockar in att zigenarna utsatts för diverse saker under århundradena, och detta ska alltså få läsaren av artikeln att känna någon form av skuld för det som inträffat.
Här kommer lite saker du kan fundera på; de svenska raslagarna var mer strikta än de tyska även under kriget och vi hade en steriliseringslag som gällde ända till 1975 (jag vill minnas att den antogs 1932). Det är uppenbart att du inte känner till detta och det var alla som inte ansågs passa in i det svenska folkhemmet som steriliserades, det var inte bara zigenare. Taskig ekonomi eller arbetslös var en typisk anledning. Du kan ju fundera på varför det finns så få ursvenskar, samer kvar idag. Men Medicinalstyrelsens arkiv är ännu idag hemligstämplade, Maciej Zaremba har tittat i dem och t.ex. HSB rapporterade ”personer som inte borde få föröka sig”. Ända till 1975 var det alltså regel/lag att sterilisera alla kvinnor som gjorde abort. Men nu anser du plockar du just ut zigenarna och kopplar det med förintelselägren i Tyskland. Lägre än Glocalnet faktiskt.

 Så snälla Ullenhag, jag vet inte vad problemet är. Ska vi känna någon felaktig kollektiv skuld till zigenarna, och sedan kommer ett antal miljoner från dig för att integrera och hjälpa i synnerhet zigenska kvinnor in på arbetsmarknaden, eller vart vill du komma? De får minst 20 tusen per person och månad idag, och det har inget som helst incitament att börja arbeta och sänka sig till att bli svenskar. Det har inte fungerat sedan Gustav Wasa, och det kommer inte fungera idag.

Så spar dina pengar och sluta skriva artiklar som är förljugna, verklighetsfrånvända och baserade på nysvenska floskler.

Tack på förhand.

Inga kommentarer: