måndag 16 juli 2012

Sluta smöra!


Jag är förbannad på smörandet för muslimer. Det går snart inte att hitta en enda kyckling som inte är halalslaktad, och nu blir väl snart Ramadan en officiell högtid i Sverige.

För det första anser jag att halalslakt är olaglig. Man skär alltså halsen av djuret och låter det förblöda. Ok, det är väl inget större problem när det gäller kycklingar, men ju större djuret är ju längre tid pratar vi om och jag tror knappast någon som ser denna filmkan påstå att halalslakt inte orsakar onödigt lidande för djuren. Så av ren princip bojkottar jag halalslaktad mat, och är förbannad på politikerna som inte förbjudit detta, eller kryper undan problemet genom att tillåta import av halalslaktat kött. Saken är även den, som någon påtalade som kommentar, att djuret måste vara vid medvetande när det slaktas enligt koranen, alltså kan man inte bedöva eller söva det, och vidare kommer ju eventuella sömn/bedövningsmedel finnas i köttet.
Så vad är framtiden, att allt kött kommer halalslaktas för att det finns så många muslimer i landet? En koranjoddlare bakom köttdisken som skär halsen av djur? Djurens lidande kan man tydligen strunta i baserat på en gammal idiotskrift som är 1400 år gammal.

Själv kollar jag om det står ”halal” på t.ex. fryst kyckling, och det gör det i kanske 80% av fallen, och då köper jag det inte. Det är en ren principsak.

Det är dags att sätta ner foten, och inte bara acceptera dumheter för att någon klassat islam som religion. Låt oss säga att jag tror på asagudarna och vill offra en get genom att skära halsen av den. Skulle det vara tillåtet? För det första skulle jag bli sedd som idiot som tror på asagudarna.  Men det är väl lite konstigt eftersom asatron är yngre än koranen, eller hur? För det andra skulle jag säkerligen bli fälld för djurplågeri. Svensk lag står nämligen över alla religioner, och det spelar ingen roll vad som står i koranen – bryter man mot lagen ska man straffas.

Men sedan har vi det här med ramadan. Nu börjar alltså butikskedjor smöra för muslimerna med detta som försäljningsargument. Snart på man väl extra rabatter om man kommer i burqa. Det är helt enkelt så att ramadan finns inte i Sverige, och är ingen svensk högtid. Vill någon späka sig en månad genom att låta bli att äta mat dagtid, anser jag att denne person är dum.
Här kommer dagens annons från Willys:






Vissa människor har fattat att vi skriver år 2012. Andra tror att det är år 650. Nu kommer de sistnämnda med krav och hänvisningar till en skrift skriven 650, och den ska de som lever 2012 anpassa sig efter och respektera, eller hur? Vi som lever 2012 har just upptäckt Higgspartiklar, och anser inte att kvinnor är lägre stående varelser, som ska klä sig som vandrande sopsäckar eller vara med i Spökplumpen fanclub. Det är ett rent under att inte Muhammed skrev att jorden var platt, för då skulle väl vi tvingas acceptera att så är fallet.


Sätt ner foten nu, och använd den svenska lagboken. Den gäller för alla i detta land.


Igen; en efterlysning - var är Ni nu 68-vänsterns barrikadkvinnor och djurrättsaktivister? En kommentar kanske? Jag accepterar allt som jag inte tror är olagligt.

2 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Enligt deras fåniga tideräkning som går efter månkalendern så skriver vi i år 1433 EM (Efter Mohammed). När vi skrev 1433 AD så var det fortfarande sen-medeltid i Sverige. Nere på kontinenten hade man redan gått in i renässansen men här dröjde det ännu några decennier. Ja, nästan hundra år rent av. Den svenska renässansen sägs ju inte ha startat förrän med Gustav Vasa för snart 500 år sedan. Kanske förståeligt att det gick så långsamt på den tiden. Dom hade ju inte flygplan, tåg, bilar, datorer och annat som vi har, som förbättrar kommuniaktionerna. Men vad mohammedanerna beträffar så lär dom leva kvar i medeltiden länge än, oavsett om dom har kärnvapen eller inte. Det är ju inte bara med teknologi man betecknar det medeltida, utan även med tänkandet.

Unknown sa...

Oj vilket gnäll. Vi lever på 2000 talet sluta o vara rädd för saker ni inte vet.