tisdag 24 juli 2012

PK viktigare än lagen

Ja, det var väl väntat. Det är alltså, vilket vi kan konstatera sedan tidigare, att vara politiskt korrekt viktigare än att få fast brottslingar eller varna allmänheten.


Att inte gå ut med de uppgifter man har är både att riskera att en gärningsman går fri, eller att underlätta för denne att begå fler brott, eftersom läsarna inte vet vem eller vilka de ska vara uppmärksamma på.
Det handlar inte ett vitten om utpekande av folkgrupp, utan rättssäkerheten i vårt samhälle. Det är uppenbarligen viktigare att vara politiskt korrekt än att se till att brottslingar straffas.
Tidigare hette det ”utredningstekniska skäl”, men var precis samma sak och kommer att få samma konsekvenser. Man underlåter att gå ut med vittnesuppgifter för att vara politiskt korrekt.

Låt oss ta ett exempel; om en kvinna blir våldtagen av en man ”i 18-22årsåldern, med mörk hudfärg, bröt på ett konstigt språk, och hade krulligt hår”; hon berättar det samt ytterligare detaljer för polisen. Är det då meningen att polisen ska frisera det som den drabbade kvinnan sagt, vilket innebär att det slutar på ”en man i 18-22-årsåldern”? Gör man på detta sätt blir informationen helt irrelevant och säger absolut ingenting. Ska svenska kvinnor akta sig för alla män som de bedömer vara runt 20, eller vad?

Det fungerar så att ju större och mer konkreta urvalskriterier man har, ju bättre och exaktare blir urvalet och man kan ringa in gärningsmän och få vittnen eller i bästa fall ta fast gärningsmannen. Det som Hasse Aro påstod i TV, att det finns så många med ”utländskt utseende att det inte är relevant” är alltså helt felaktigt. Den som inte tror på detta kan prova ”Akinator” (Googla).

Slutsatsen är att beskriva en person som ”zigenare” eller ”romskt utseende” är synnerligen relevant, vilket nedbringar antalet träffar från drygt 9 miljoner till ca 50.000, drygt 0.5% av befolkningen.

Att inte gå ut med relevant information, betraktar jag snarare som ”skyddande av brottsling”, eftersom man undanhåller information av vikt som kan leda till att denne grips.

Och visst är det märkligt att det finns en site som heter ”Avpixlat” (rekommenderas), eftersom pressen tidigare vitpixlade alla av ”utländsk härkomst”, emedan man givetvis gick ut med bild och namn om personen var svensk. Nu har så många genomskådat detta att man bättrat sig, men det är bara att läsa mellan raderna fortfarande, eftersom pressen har fått strikta instruktioner om att inte på något sätt koppla brott till invandare. Alla kopplingar mellan brottslighet och invandrare är tabu i pressen.

Visst är det märkligt att ett avtal som är en myt under årtionden stämt till punkt och pricka med pressens agerande? Nu gäller det tydligen även polisen. Låt mig citera tredje punkten i detta avtal som är en ren myt:
”- Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer.


Eller vad sägs om denna artikel på samma förstsida, man skenavrättades. Det finns givetvis inga som helst kopplingar till kriminella invandrargäng, så det får man läsa mellan raderna. Precis som i forma DDR där man hade regelrätt censur. Samma sak här, men det tillstår man inte. Bara att läsa mellan raderna, precis som medborgarna i DDR fick göra. 

Bara en myt, eller hur Ullenhag?

Så, visst poliser måste vakta tungan; det är ju viktigare än att ta fast brottslingar, som vi kan läsa i denna artikel i DN.

Om tungan talar sanning spelar mindre roll, och om brottslingar går fria ävenså. PK är viktigare än att gripa brottslingar.




Add. Jaha, Avpixlat berättar att de inblandade i skenavrättningen heter Ahmed, Amir och Saif. Det står inte i DN....

2 kommentarer:

Karsten sa...

Vet du mer än tidningen skriver? Jag kan också läsa mellan raderna, och invandrargäng är det första jg tänker på. Men, då och då visar sig tanke och fakta vara helt olika saker.

Ulmerkotten sa...

Men vad ska man göra när tidningarna utelämnar fakta? Det är bara till att läsa mellan raderna och hitta mönster. Kanske fel iblend, och et är ju illa. Men mer illa är att man inte kan lita på att pressen och polisen förmedlar den information och fakta de har.

Tror du någonsin vi kommer att få se en rubrik som "MENA-flyktingarna står för hälften av våldtäkterna i landet".?

Jag vet inte om det är sant. Det är min gissning, men en sådan rubrik skulle du aldrig får se - den är inte PK. Oavsett hur sann och skrämmande den är.