lördag 8 augusti 2015

Hur man döljer kriminalitet

Är det någon som hört talats om beslag av khat? Nix, det håller man tyst om vilket man kan tycka är en aning märkligt. Vi har alltså ett narkotikamissbruk och en smuggling av som sannolikt är en inkomstkälla för kriminella organisationer.
Men när det just gäller smuggling av khat är tullens statistik synnerligen intressant. 2011 beslagtog man alltså 18.3 ton khat, men 2014 bara 9.5 ton. Men nu vore det ganska naivt att tro att användningen av khat i landet minskat, i synnerhet som flyktingströmmen från de länder där khat används fortfarande är stor. Alltså är det nog snarast så att smugglarna hittat nya vägar till landet eller på andra sätt undgår myndigheterna. Det finns alltså ingen som helst anledning att tro att behovet av khat minskat med närmare 50 % på tre år.
Men cannabis är ju även en drog. Man beslagtog alltså ca runt 860 kilo 2014, vilket man kan jämföra med de drygt 10 gånger mer khat man beslagtog samma år, trots vad jag skrev ovan.
Men i pressen snackas det inte ett dyft om detta, och gränserna är ju i princip öppna eftersom vi är med i EU, och man kan även läsa på
denna länk att det inte finns några narkotikapoliser längre. Visst är det fiffigt, och precis som med våldtäkter; raderar man ut problemens grunder finns inga problem, och statistiken visar att det inte finns några problem?
Samtidigt vet vi att narkotikahantering, och i synnerhet no-go-zones, som på nysvenska heter utanförskapsområden, är en ekonomisk bas för gängkriminella.
Man har alltså kapitulerat inför olika former av narkotika, och accepterar distribution av narkotika inom våra gränser.  Polisen har kapitulerat, har omorganisation, taskiga löner och massor med brott läggs på hyllan och utreds aldrig. Vanliga brott som stölder och bostadsinbrott är inte mödan värt att ens rapportera.
Nästa utveckling i hela historien behöver man inte vara raketforskare för att fatta. De som smugglar in EU-migranter kommer givetvis blanda sig i leken och vi får en alltmer komplex bild av gängkrig, skottlossningar, mord, sprängningar och det senaste – handgranater.
Men de lokala kommunpolitikerna kommer att bjuda över varandra i insatser mot narkotika och hitta på förebyggande insatser i skolor och annat. Detta emedan inflödet av dessa preparat kommer att öka, polisen och tullen petar lite på ytan och kan inte komma åt grundproblemet.
Men redan nu är det dags att ställa oss frågeställningen var problemet ligger. Eller kanske ska jämföra hur det var för drygt 20 år sedan, innan EU, innan nuvarande migrationspolitik och innan det fanns tiggare från Rumänien som på nysvenska kallas EU-migranter? Så var ligger problemet?

Man kan även notera att hatbrott och annat mot EU-migranter orsakar stora rubriker. För några dagar var ett scoop att någon skjutit på en bil i Bollnäs, med vad framgick aldrig dock. Idag har någon eldat upp husvagnar. Visst, det är illa, men när man skjuter ihjäl varandra på öppen gata, eller kastar handgranater är det inte längre av så stort nyhetsvärde. Numera vardag i Sverige.
Sedan är det givetvis asfaltläggarna som kommer till detta land varje sommar för att ställa till trassel. Att anmäla dem för något som uppenbarligen varit olagligt eller direkt skadegörelse är inte mödan värt. Jag fick just denna text med bilder på misstänkta på FB ”Nu är Irländarna tillbaka i Haninge/Vendelsö. Dom har rivit sönder en stenläggning hos en äldre man och krävt honom på 80.000:- för att lägga tillbaka stenen
.”
Man ska väl som den äldre mannen, känna sig berikad. Klagar man är man rasist, främlingsfientlig och emot "öppenhet" som MUF-ordföranden skrev om för några dagar sedan. Att anmäla till polisen orsakar säkert bara en djup suck och en anmälan till i högen för att glömmas bort. Inget ont om polisen dock, de följer bara sina instruktioner, order, har taskiga löner och omorganiseras regelbundet. Det är dock upp till dig käre läsare att lista ut var felet ligger.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bjuder man in tredje världen så infinner sig tredje världen.

End of story.